Schuurman BZC wint topduel in Gouda

BORCULO – Zaterdag 21 april hebben de heren van Schuurman BZC het topduel in de hoofdklasse tegen nummer twee Widex GZC Donk uit Gouda gewonnen. Zondag 22 april werd de thuiswedstrijd tegen De Zijl uit Leiden ook gewonnen. Met nog een wedstrijd te gaan in de reguliere competitie is Schuurman BZC zeker van de eerste plaats in de eindstand. Dit geeft recht op het thuisvoordeel in de play off wedstrijden voor het landskampioenschap.

De overwinning op Donk in Gouda kwam vrij moeizaam tot stand. De Achterhoekers stonden na twee periodes met 2-4 voor, maar verzaakten vervolgens in de derde periode om de voorsprong uit te bouwen, waardoor Donk weer op gelijke hoogte kon komen. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd wist Schuurman BZC het zwaarbevochten duel te winnen.

Mogelijk komt Schuurman BZC, Donk weer tegen in de play offs en dat zullen dan spannende wedstrijden worden. Zondag kwam de overwinning tegen De Zijl in thuisbad ’t Timpke heel wat eenvoudiger tot stand. Dit weekeinde was international en midvoor Matthijs Lucas met 7 doelpunten goed op dreef.

De eerste play off wedstrijd wordt op vrijdagavond 4 mei om 21.00 uur gespeeld in zwembad ‘t Timpke in Borculo. De tegenstander is de nummer acht in de eindstand en die wordt na de wedstrijden van volgende weekeinde bekend.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven