Spelers Dynamo winnen in Warnsveld

NEEDE – De volleyballers van Dynamo traden afgelopen weekend aan in Warnsveld tegen WSV. Beide ploegen hadden voor aanvang evenveel punten, hetgeen een spannende wedstrijd beloofde. Dynamo begon scherp aan de ontmoeting : met talent Lars Middelhuis in de basis werd WSV met lastige service’ s bestookt waardoor de thuisploeg aanvallend werd ontregeld. Een ruime voorsprong ( 11 – 19 ) was een terechte beloning voor de spilbroekbewoners, maar die bleek niet voldoende voor de setwinst.

WSV vocht zich terug en bij 23 – 23 waren er voor beide ploegen kansen op de setwinst. De thuisploeg toonde zich echter wat slimmer en “ stal “ de set van Dynamo. In de tweede rondgang waren de gasten aanvankelijk nog wat aangeslagen over het setverlies, maar gaandeweg de set werd het spel weer beter : er werd scherp gespeeld en WSV zag, na 20 – 20, de set naar de needenaren gaan. De derde set was Dynamo duidelijk niet bij de les : vele persoonlijke fouten maakten het WSV te makkelijk.

De 25 – 17 setstand was dan ook duidelijk. In set vier leek WSV de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Dynamo gaf niet op. Hoewel WSV het verloop in de set dikteerde, bleef de equipe van trainer/coach Jan Dijkhuis altijd in het spoor en wist het de achterstand te beperken. Een sterke fase, waarin goede blokkeringen vele punten opleverden, deed de set kantelen. Het eerste setpoint werd direkt verzilverd, waarmee een vijfde set werd afgedwongen. In die vijfde set was er een snelle voorsprong voor Dynamo, die niet meer in gevaar kwam.

Ook een alles-of-niets-poging van de thuisklub werd gepareerd en met 9 – 15 was de winst een feit. Komend (paas)weekeinde speelt Dynamo niet. Zaterdag 14 april staat de uitwedstrijd tegen kampioen Volga op het programma, waarna het seizoen wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter DVO.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven