Timmereije viert 80-jarig jubileum groot

NOORDIJK – Het bedrijf Timmerije bestaat in april tachtig jaar. In 1932 is het Noordijkse bedrijf als een landbouwsmederij begonnen en vanaf de jaren 60 behoort Timmerije tot de top van de Nederlandse spuitgieters. Het 80-jarig jubileum wordt in de 3e week van april gevierd, samen met klanten, leveranciers, de buurt, leerlingen van diverse onderwijsinstellingen en vooral ook met de medewerkers en hun partners.

Al deze mensen hebben samen ervoor gezorgd dat Timmerije het huidige niveau heeft bereikt en klaar is voor de toekomst, “the next level in plastics”. Timmerije biedt totaaloplossingen voor ingewikkelde kunststof onderdelen. Vanaf het eerste concept tot aan de fysieke distributie ontwikkelt Timmerije samen met de klant de producten. Kwaliteit leveren en meedenken met de klant zit in het DNA van het bedrijf. Op basis van een professionele aanpak tussen product- en procesontwikkeling zet Timmerije haar ruime kennis en ervaring in voor klant slimme en duurzame oplossingen.

Daarbij zijn het duurzaam gebruik van materialen en het reduceren van afval belangrijke speerpunten. Het bedrijf neemt een vooraanstaande positie in op het gebied van kwaliteit (ISO/TS 16949) en logistiek. Producten die Timmerije als toeleverancier heeft ontwikkeld en nu produceert, zijn onderdelen van CV ketels, fietsen, stoelen, huishoudelijke apparaten, elektrotechnische installaties, intern transport en auto’s. Dit voor bedrijven uit Noordwest Europa.

Timmerije draagt haar steentje bij aan de werkgelegenheid in de maakindustrie van Nederland en is een levend voorbeeld van hoe het kan. ”Wij weten succesvol de concurrentie aan te gaan met Oost-Europa en China, hiervan getuigen onze klanten die terug zijn gekomen van ver weg!’ Er wordt bij Timmerije volop geïnvesteerd om dit te continueren.

Gea Hietland-Arentsen: ”Wij beschikken over moderne simulatie- en CAD technieken en hebben een goed uitgerust machinepark met 50 spuitgietmachines. Om vooraan te blijven lopen met 2K/3K spuitgiet, gas injectie, insert moulding en inmould decoration technieken hebben wij een nieuwe 120, 260 en 650 tons machine besteld. De eerste is al geïnstalleerd en de tweede komt begin april.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven