Trampolinespringsters winnen medialles

EIBERGEN – De kop is er weer af voor de trampolinespringsters van Odival. In Ermelo werd de eerste plaatsingswedstrijd van trampolinespringen individueel district oost gesprongen. En met een goed resultaat: in Ermelo werden twee zilveren en één bronzen medaille behaald. De deelnemers die namens Odival in Ermelo aan de eerste plaatsingswedstrijd meededen waren: Lisanne van Krimpen, Rachel Wegdam, Judith te Brake, Anouk Maas, Nicole Krooshof en Lianne Wolters.

Lianne Wolters deed voor de eerste keer mee aan individuele wedstrijden trampolinespringen. Op de eerste wedstrijd behaalde Lianne meteen een geweldig resultaat, namelijk een zilveren medaille met een puntentotaal van 66.400 punten. Lianne heeft de laatste tijd hard getraind om zich te bekwamen in het springen in wedstrijdverband, het plafond is letterlijk en figuurlijk nog niet bereikt bij Lianne. Zij springt in de klasse E junior/senior gemengd, en springt daarin de nodige moeilijke sprongen en salto’s.

Nicole Krooshof behaalde in dezelfde klasse een vierde plaats met 57.900 punten. Het zat Nicole helaas vandaag niet mee. Bij de verplichte oefening ging het niet zoals Nicole normaal presteert. Hier liet Nicole de kans op een podiumplaats liggen door een sprong te missen. Lisanne van Krimpen, Rachel Wegdam, Judith te Brake en Anouk Maas springen in de E jeugd gemengd klasse.

De jarige Anouk Maas moest de spits afbijten voor Odival. In de eerste sprongserie ging Anouk helaas bij de derde sprong onderuit. Wat haar normaal niet overkomt gebeurde nu wel. De jarige kreeg het niet cadeau op haar verjaardag en moest met 55.000 punten genoegen nemen met een 6e plaats. Wel werd er door de gehele sporthal tijdens de prijsuitreiking uit volle borst het ‘er is er een jarig’ gezongen.

Toch waren er wel successen in deze categorie van jeugd voor Odival. Na drie heel goede sprongenseries werd er door Lisanne van Krimpen een 2e plaats behaald met 69.300 punten. Lisanne kwam net 0.200 punt te kort om op de hoogste (gouden) podiumtrede te komen. Dit Odival talent wist de zenuwen in bedwang te houden en liet zien wat ze in de lessen heeft geleerd. Ook op het podium, namelijk op een 3e plaats, belandde Rachel Wegdam met 68.000 punten. Rachel liet in de eerste sprongserie veel punten liggen, die ze later wel ophaalde met haar keuze oefeningen.

Judith te Brake behaalde een 5e plaats met 62.700 punten. Een gemiddelde sprongserie maar wel beneden haar niveau kon haar niet op een hogere plaats doen belanden. Op naar de wedstrijd op 21 april om een betere sprongserie neer te zetten. De eerste van drie kwalificatiewedstrijden zit er op. De volgende kwalificatiewedstrijden zijn in Apeldoorn op 21 april 2012 en op 12 mei weer in Ermelo. Als deze drie kwalificatiewedstrijden goed worden afgesloten, dan lonkt op 16 juni het NK in Rotterdam.

We houden u op de hoogte via deze (internet)krant. Op www.odival.nl vindt u nog meer informatie en fotomateriaal.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven