TV De wildbaan start met mini tenniskids

BORCULO – Tennisvereniging De Wildbaan in Borculo startte onlangs een nieuw initiatief voor jonge kinderen: Mini tenniskids. Om hen kennis te laten maken met tennis, is er  een speciaal lesprogramma opgezet voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 7 jaar. Op speelse wijze ervaren zij hoe leuk sport en spel kan zijn op de het tennispark. Een succes waar veel jonge kinderen aan deelnemen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, moet het bestuur van de Borculose tennisvereniging hebben gedacht.

Daarom startte zij in samenwerking met tennistrainer Loet Baard een speciaal kennismakingsprogramma voor jonge kinderen. Het doel van dit programma is om kinderen het plezier van tennis te laten beleven. Het programma gaat verder dan het spelen van partijtje tennis. Loet biedt de kinderen een gevarieerd lesprogramma aan met diverse opdrachten, die enkele minuten duren.

Doordat de opdrachten van relatief korte duur zijn, krijgen de kinderen verscheidene opdrachten. Niet alleen heel leuk, maar zo kunnen de kinderen de aandacht er goed bijhouden, weet tennistrainer Loet. Het lesprogramma bestaat uit tien lessen. Daarna is het mogelijk om in het bestaande lesprogramma mee te doen.

De animo voor de Mini tenniskids is groot. Voor informatie of opgave: Loet Baard: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven