Uitbreiding Zwikkelaarsplein is nu een feit

dsc01978EIBERGEN – Afgelopen dinsdag (10 april) zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de uitbreiding van het Zwikkelaarsplein gestart. Becedo Vastgoed B.V. – waar de Eibergse Albert Heijn onder valt – gaat het bestaande parkeerterrein uitbreiden met 37 parkeerplaatsen op het naastgelegen perceel aan de Grotestraat. De supermarkt is blij met de start en dat is goed te zien. De super plaatste een spandoek met de tekst: Hier maken we ruimte voor uw boodschappen (zie foto).

De uitbreiding van het plein is in totaal 800 m2, tevens gaat de AH het bestaande plein opnieuw inrichten. Vorig jaar werden meerdere oude huizen gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. Maar door de bouwstop bleef nieuwbouw door de projectontwikkelaar uit. Het oude huis (vroeger kolenboer Schepers) mag gebruikt worden als woning of dienstverlenend bedrijf.

Alle kosten voor de aanleg van de parkeerplaats moet de AH zelfs betalen. De laatste jaren ontstaan er regelmatig parkeerproblemen op het Zwikkelaarsplein. Wanneer de aanleg klaar moet zijn is onbekend.

Eerdere bericht: Oude huizen Grotestraat tegen de vlakte

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2640]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven