Verdienstelijke remise bij koploper in Sluiskil

HAARLO – DBL Holland Mineraal heeft zondag een verdienstelijk en belangrijk punt op koploper Frans Bevers in Sluiskil behaald. Jelle Pijl en Tayfun Tasdemir verloren hun wedstrijden van respectievelijk Glen Hofman en Frédéric Caudron, maar Anno de Kleine, winst op Jean-Paul de Bruijn, em Murat Naci Coklu, hij versloeg Peter de Backer, zorgden, dat het team van Ronny Hazewinkel weliswaar geen negende zege op rij kon pakken, maar is nu wel tien wedstrijden ongeslagen.

Pijl kon zijn veel jongere tegenstander Hofman tot 10-11 nog redelijk bijhouden, maar had daarna weinig in te brengen. Hij verloor dan ook ruim en verdiend met 27-50 in 22 beurten. Anno de Kleine deed het op de andere tafel beter door Jean-Paul de Bruijn, de enige Zeeuw bij de thuisclub, met 50-39 na 34 beurten met lege handen achter te laten. In het begin keek de Helmonder wel tegen een 22-15 achterstand aan, maar gaandeweg kwam hij beter in zijn spel en won verdiend.

De beste partij van deze dag was die tussen Frédéric Caudron en Tayfun Tasdemir. In zeventien beurten was deze partij ten einde en het voordeel van de Belg, die met name met series van acht en negen caramboles het verschil wist te maken. Tasdemir, die slechts een hoogste serie van vier caramboles had, bleef op 33 caramboles steken. Murat Naci Coklu had halverwege tegen Peter de Backer wel een licht overwicht, 21-22, maar toen kwam De Backer op stoom, nam een 35-32 en 43-36 voorsprong.

Plotseling stokte de produktie bij de Belg, Coklu profiteerde met een serie van zeven caramboles en maakte vanaf dat moment de partij professioneel uit. “In de strijd om de play-off plaatsen is dit een belangrijk punt en met de wedstrijd van komende zaterdag thuis tegen Snellen Recycling voor de boeg, zou dit weleens een heel belangrijk punt voor ons kunnen zijn geweest, aangezien ook concurrent A1 thuis een punt heeft laten liggen”, aldus Ronny Hazewinkel.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven