Victor Veilig-poppen duiken op in Beltrum

dsc01870BELTRUM – Rondom basisschool de Sterrenboog in Beltrum (Mariaplein) zijn vier nieuwe Victor Veilig poppen geplaatst. De felgroene ‘mannetjes’ met de tekst Slow! moeten bestuurders herinneren hun snelheid aan te passen. In de buurt van de Beltrumse school wordt regelmatig veel te hard gereden. Verkeersouder Thea Stoverink deed mee aan een prijsvraag en won de poppen bij de ANWB. Stoverink heeft de waarschuwingspoppen persoonlijk geplaatst op verschillende plekken in het dorp.

De Victor Veilig poppen zijn goed zichtbaar op de kruisingen Mariaplein met de Nelissenstraat en de Hofstraat/Kampstraat. In Nederland gebeuren er nog teveel ongevallen rondom de scholen. Daarom is de ANWB en Veilig Verkeer Nederland druk bezig om dit te verminderen. De waarschuwingspoppen staan daarom bovenaan het verlanglijstje. Het aantal dodelijke ongevallen neemt af, maar het aantal ernstige gewonden niet.

De ANWB streeft naar plaatsing van ruim 3300 Victor Veiligs in Nederland. Van oorsprong komt de pop uit Amerika. Twee moeders hebben de pop naar Nederland gehaald nadat zij in hun directe omgeving een verkeersongeval meemaakten waarbij een kind betrokken was.

Hoeveel poppen er in Berkelland staan is onduidelijk. Wel is duidelijk dat ze nog niet veel te zien zijn in onze gemeente.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven