Voetbalclub wil starten met 45+ voetbal

EIBERGEN – Steeds meer verenigingen bieden voetbal voor 45-plussers aan. Bij deze vorm spelen zeventallen op een half speelveld. Ook FC Eibergen heeft plannen om een start te maken met deze voetbaltak. Het doel is om leeftijdsgenoten met en tegen elkaar te laten voetballen en deze groep langer aan de voetbalsport te binden. John Willemsen (combinatiefunctionaris Sport Federatie Berkelland bij FC Eibergen) inventariseert momenteel samen met Jan Wanders (lid commissie Voetbalzaken) onder de gestopte leden, niet-spelende leden en ouders van leden van FCE of er een start gemaakt kan worden met 45+-voetbal in Eibergen.

Voor deze variant zijn de regels aangepast. Er mag doorlopend gewisseld worden en buitenspel bestaat niet. Negentig minuten lang zwoegen op een veld van pakweg honderd bij zestig meter tegen spelers die twintig jaar en jonger zijn, wordt dus verleden tijd.   Na afloop van het seizoen organiseert de KNVB de traditionele 45+-toernooien. Gedurende het seizoen kunnen voetballers van de doelgroep ook kiezen voor de 45+-competitie. Hierbij staat er zowel in het najaar als het voorjaar een reeks van (minimaal) vier toernooien op het programma. Een vereniging is eenmaal gastheer en speelt drie keer bij de andere verenigingen uit de poule. De wedstrijden worden bij voorkeur gepland op vrijdagavond.

Bij voldoende aanmeldingen wil de Eibergse club op vrijdag 11 mei beginnen met de eerste training, die van 19.30 tot 20.30 uur duurt. Na afloop is er in de kantine een korte evaluatie.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie of aanmelding contact opnemen met Willemsen via het e-mailadres [email protected] of via telefoonnummer 0545-476727. Ook op de websites www.fceibergen.nl en www.voetbal.nl/7tegen7 staat de nodige informatie.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven