Volleybalsters Dynamo grijpen naast titel

Door Redactie op 23-04-2012

NEEDE – Afgelopen zaterdag zou het zomaar kunnen gebeuren : dames 1 van Dynamo kon in de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Orion 2, het kampioenschap in de wacht slepen. Met één punt voorsprong op BOVO uit Aalten had de equipe uit Neede het zelf in de hand. De opdracht was echter even simpel als lastig : een 4 – 0 overwinning zou de titel opleveren; bij elke andere uitslag was het resultaat van BOVO – Halley van belang.

Zonder trainer/coach Alfred Oonk, die in het ziekenhuis verbleef met een wondroos-infektie, maar met Erwin Prins als zijn vervanger werd er in een afgeladen sporthal ’t Spilbroek begonnen. De thuisploeg schoot als een komeet uit de startblokken : Orion werd bestookt met vele lastige service’ s waardoor de gevreesde middenaanval van de doetinchemse dames kon worden ontregeld. Het strijdplan leverde een duidelijke 25 – 11 setwinst op.

Ondertussen was de stand in Aalten, de wedstrijd was daar een half uur eerder begonnen, 2 – 0 in het voordeel van BOVO. De tweede set zakte de tuisploeg wat weg : te weinig service-druk, waardoor Orion veelvuldig via de midden-as kon scoren, opgeteld met veel onnodige persoonlijke fouten leverden een snelle 2 – 9 voorsprong voor de gasten op. Dynamo krabbelde echter terug en in de eindfase van die tweede set was alles weer open. Een foutservice van de thuisploeg leverde de gasten een setpoint op, dat direkt werd verzilverd : 23 – 25. Een tegenvaller voor de groene brigade uit Neede, want hierdoor was men afhankelijk van het resultaat in Aalten, waar het inmiddels 3 – 0 voor BOVO stond. Nadat de hoofden waren leeggepraat, werd de derde set begonnen met hetzelfde elan als in de eerste set.

Lastige service’ s en goed verdedigingswerk dwongen Orion tot het maken van fouten, hetgeen Dynamo telkens op voorsprong deed staan. Die voorsprong werd niet meer weggegeven en met 25 – 20 werd de derde set gewonnen, waarmee in theorie het kampioenschap nog haalbaar was. De praktijk wees echter anders uit : BOVO had ook de vierde set gewonnen, waarmee de kampioensbeker in Aalten kon worden uitgereikt. Waar voorheen nog wel eens beslissingswedstrijden werden gespeeld om het kampioenschap, wordt tegenwoordig een kampioenschap beslist met een rekenmachine : als twee teams gelijk eindigen, is het setquotiënt bepalend.

Dat houdt in dat de gewonnen sets in het seizoen worden gedeeld door de verloren sets in hetzelfde seizoen en door de 4 – 0 overwinning van BOVO, waren zij op dat vlak niet meer in te halen….. Met die wetenschap in het achterhoofd wisselde coach Erwin Prins gaandeweg de vierde set een deel van de vaste kern voor speelsters die niet zo vaak in aktie komen. En die speelsters weerden zich kranig, maar moesten het toch afleggen tegen een sterker wordend Orion 2 : 21 – 25, waardoor een vijfde set moest gaan bepalen wie zich winnaar mocht gaan noemen van deze ” kampioenswedstrijd “. Orion startte sterk, maar Dynamo vocht zich terug en bij de kantwissel, 8 – 7 in het voordeel van de gasten, was de strijd nog helemaal open. Dynamo stoomde door en leek een gaatje te gaan slaan, maar ditmaal vocht Orion zich terug.

Op 13 – 13 veroverde Orion na een prachige ralley een matchpoint dat, ondanks een inderhaast genomen time-out van Erwin Prins, meteen verzilverd werd. Orion won daarmee de wedstrijd, de thuisploeg restte slechts teleurstelling. De dames van Dynamo wacht nu twee promotie/degradatiewedstrijden, die alsnog de stap richting de Regiodivisie kunnen betekenen. De tegenstanders in die halve kompetitie zijn ( onder voorbehoud ) Eschstars uit Vasse en Longa 3 uit Lichtenvoorde.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->