Winst en remise voor koploper Etikon

HAARLO – Op de 9e speeldag van de Topteamcompetitie Carambole heeft het Haarlose Etikon haar tweede puntverlies van dit seizoen geleden. In eigen huis pakte De Graafschap Biljarts uit Rumpt één punt van de ploeg van Bennie Deegens. De kersverse Europees kampioen had overigens deze dag niet over geluk te klagen, beaamde ook de captain na afloop. De eerste wedstrijd tegen “Angstgegner” The City T.T./Blitz Optiek werd weliswaar met 4-2 gewonnen, maar echt gemakkelijk ging het niet.

Patrick Niessen verloor in zeven beurten met 142-150 van Micha van Bochem en zowel Henri Tilleman als Jean-Paul de Bruijn moesten alles uit de kast halen om Jos Bongers en Freek Ottenhof de baas te blijven. De Bruijn zegevierde uiteindelijk met 100-89 na zeven beurten en Tilleman had een serie van 129 caramboles nodig om de Amsterdammer met 200-134 na vier beurten te verslaan. In de tweede wedstrijd leek, na de winst van Niessen op Frank Vermeulen, 150-135 in 4 beurten, en de finish van Tilleman na drie beurten, de winst voor het grijpen maar de nog jonge biljarter Gert-Jan Veldhuizen maakte in de nabeurt het bijna onmogelijke waar en produceerde een serie van 200 caramboles.

De Bruijn mocht daarna nog wel remise spelen tegen Nederlands kampioen vijfkamp, Dave Christiani, maar kwam niet verder dan 25 caramboles. Christiani zegevierde na zeven beurten met onder andere een serie van 55 caramboles. Your Event Live kende in Marienberg weinig problemen. Gastheer TS Metals/Zandweerd werd vrij eenvoudig met 6-0 aan de kant gezet en ook degradatie kandidaat BCA uit Arnhem ondervond de kracht van het team van captain/speler Michel van Silfhout. Van Silfhout zelf verloor het 71/2 van de sterke Duitser Thomas Nockemann, maar Raymund Swertz had maar één beurt nodig om Martijn Egbers te verslaan.

“Dit was weer smullen voor het publiek”, aldus Van Silfhout. De beslissing viel uiteindelijk in een spannende partij bandstoten tussen Peter Volleberg en Ronny Mathyssen. De Brabander won na 16 beurten met 100-81. Met nog zes wedstrijden te gaan heeft Etikon nu acht punten voorsprong op Your Event Live.

Komende zaterdag speelt de koploper in Doetinchem tegen Terborgse Wijncentrale/Veltins en BCA en Your Event Live speelt in Kwadendamme tegen Topteam ’s Lands Welvaren en The City T.T./Blitz Optiek.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven