Your Event Live is nu definitief tweede

HAARLO – De biljarters van Your Event Live uit Haarlo hebben zich op de voorlaatste competitie dag definitief verzekerd van de tweede plaats en dus prolongatie van het zilver. Zelf speelde het team van captain Michel van Silfhout remise tegen De Graafschap Biljarts en won het op overtuigende wijze van hekkensluiter Terborgse Wijncentrale/Veltins met 6-0, maar de enige concurrent voor deze plaats, De Wellse Vaert uit Steenbergen, verloor thuis verrassend met 2-4 van The City T.T./The Blitz Optiek.

“Met vijf punten voorsprong en nog twee wedstrijden te gaan, is dit een geweldige apotheose van een prima seizoen”, aldus de reactie van de captain. “Etikon was natuurlijk te sterk voor ons, maar dat neemt niet weg, dat wij er volgende week in Haarlo tegen de kampioen en de nummer drie natuurlijk nog alles uit de kast zullen halen, om het seizoen goed af te sluiten”. Zelf speelde Van Silfhout twee uitstekende wedstrijden. Hij begon tegen Martien van der Spoel van de gasten uit Rumpt in het 71/2 en moest in de vierde beurt, de nabeurt, een achterstand van 108 caramboles goed maken.

Met de regelmaat van de klok en zonder hapering lukte dat en bezorgde hij zijn team de remise. Op de andere tafels had Raymund Swertz weliswaar het 47/2 van Frank Vermeulen in vijf beurten gewonnen, 200-61, maar Carsten Lässig, die ook vandaag de geblesseerde Peter Volleberg verving, verloor in vier beurten het bandstoten van Dave Christiani met 52-100. De captain was in de tweede wedstrijd die hij deze middag speelde, het bandstoten, uitstekend op dreef.

In twee beurten, 64 en 36 caramboles, versloeg hij Dennis Timmers die niet verder kwam 7 caramboles. Ook de kaderspelen leverden ruime overwinningen op voor de ploeg uit Haarlo. Carsten Lässig was in het 71/2 met 150-20 na 7 beurten te sterk voor Gerard Schijf en Raymund Swertz maakte in het 47/2 zijn partij in de eerste beurt uit, 200 caramboles, en in de nabeurt kwam zijn tegenstander Matthijs Bakker niet verder dan 82 caramboles. Ook Nederlands kampioen Etikon kende geen enkel probleem op deze voorlaatste competitie dag.

In Arnhem werd BCA met 6-0 verslagen en Topteam ’s Lands Welvaren moest er met 5-1 aangeloven. Allen Jean-Paul de Bruijn moest tegen zijn teamgenoot van Frans Bevders, Frédéric Caudron, een remise toestaan

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven