Zeven keer goud voor Needse judoka’s

NEEDE – Sporthal Erica te Erica stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport. Hier werd voor de 3e keer het jaarlijkse Open UKI-WAZA judotoernooi gehouden. Aan dit toernooi dat onder auspiciën stond van de IBF (internationale Budo Federatie), werd meegedaan door 21 verenigingen uit het oosten en noorden van het land, met ruim 160 deelnemers. Er werd strijd geleverd op vier judomatten door zowel jongens als meisjes jeugd, junioren en senioren, verdeeld in de categorie aanmoedigingsklasse alsmede wedstrijdklasse.

Ook jv ‘t Höfke Neede was van de partij met 14 deelnemers, waarvan er maar liefst 12 een podiumplaats wisten te veroveren waarvan zeven 1e plaatsen, vier 2e plaatsen en één 3e plaats.

Een 1e plaats was er voor:  jongens jeugd, Bryan van Brugge poule 7-8 jr -24 kg, Finn Schreurs  poule 8-9 jr -27 kg, Luka Dekker poule 8-9 jr -30 kg, Rik Valster  poule 8-9 jr -33 kg, Wout Assink  poule 8-9 jr -42 kg, Luuk Hofmeijer poule 10  jr -30 kg, Luuk Velthuis  poule 12  jr -48 kg. Een 2e plaats was er voor:  jongens jeugd, Kaj Wezemer poule  7-8 jr -24 kg, Sten Leferink  poule 10-11 jr -33kg.

Een 2e plaats was er voor: meisjes jeugd, Veerle van der Donk poule 8-9 jr -41 kg. Een 3e plaats was er voor: meisjes jeugd, Iris Valster poule 13-14 jr -62 kg. Een 2e plaats was er voor: Dames senioren Carla Klein Willink  poule  -57 kg.