De Stofwolk helpt jongeren in het zadel

Door Redactie op 24-05-2012

EIBERGEN – Het is een even simpele als doeltreffende methode: lease een racefiets. De regionale wielerclub De Stofwolk is een actie begonnen om de wielerminnende jeugd uit de Achterhoek in het zadel te helpen. ”De perfecte oplossing”, zegt jeugdtrainer Eddy Goossens. ”Zeker in deze tijden van recessie. Want door deze constructie kun je gratis nader kennismaken met de wielersport.” Martine Arink, die samen met Goossens de jeugd begeleidt, zegt regelmatig te worden geconfronteerd met ouders, die hun zoon of dochter dolgraag willen laten wielrennen. Maar soms stuit dit dan op financiële bezwaren.

”Ouders hebben immers vaak de vrees dat, wanneer ze een fiets hebben aangeschaft, hun zoon of dochter het na een seizoen weer afhaakt. En dan staat dus die racefiets ongebruikt in de schuur.” De animo is volgens begeleidster Martine Arink groot om te gaan wielrennen: ”Je merkt echt dat de wielersport leeft in de Achterhoek. Onder meer dank zij de successen van iemand als Robert Gesink. Maar toch blijkt er vaak een drempel om zelf te gaan racen. Daarom dus dit leaseplan.”

Zoekend naar een oplossing ging De Stofwolk samen met Goossens Tweewielers rond de tafel zitten. ”Om na te gaan of ze wat voor ons konden betekenen. Henk Goossens van de vestiging in Groenlo heeft daarop contact opgenomen met wielerfabrikant Giant”, vertelt trainer Eddy Goossens, overigens geen familie van de eigenaren van de twee speciaalzaken in Groenlo en Borculo. ”En Giant besloot alle medewerking te verlenen.”

De jonge wielrennertjes krijgen zodoende een heel seizoen een racefiets tot hun beschikking. ”Tegen een borgsom, die ze aan het eind van het seizoen weer terugkrijgen. Wanneer ze echter besmet raken met het wielervirus dan krijgen ze bij aankoop van een andere fiets deze borgsom terug. En uiteraard kunnen ze ook de Giant overnemen met aftrek van die borgsom. Op die manier kunnen ze dus een heel seizoen de proef op de som nemen zonder dat het – als om het met materiaal gaat – iets hoeft te kosten.”

Intussen hebben de eerste jonge Stofwolkertjes al een leasecontract ondertekend. ”Als er jeugdige kandidaatjes zijn, kunnen ze contact met onze vereniging opnemen. Met hun lidmaatschapskaart kunnen ze vervolgens aankloppen bij de raceshops van Goossens in Groenlo of Borculo. En uiteraard zorgen wij als vereniging dat de jongens en meisjes een goede begeleiding krijgen.”

Zie ook: www.stofwolk.nl

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->