Trampolinespringsters Odival naar NK

Door Redactie op 14-05-2012

EIBERGEN – In de laatste van drie wedstrijden trampolinespringen moesten in Ermelo de medailles verdeeld worden maar nog belangrijker, de NK finaleplaatsen in Ahoy te Rotterdam. Na een spannende wedstrijd hebben zich drie trampolinespringsters van Odival Eibergen geplaatst voor die finale. Voor Odival gingen naar Ermelo: Lisanne van Krimpen, Rachel Wegdam, Judith te Brake, Anouk Maas, Nicole Krooshof en Lianne Wolters. Deze wedstrijd werd gehouden in Sportzaal Wethouder Balvers in Ermelo. De wedstrijd werd georganiseerd door de KNGU commissie trampolinespringen in samenwerking met gymnastiekvereniging Sparta Ermelo.

In de klasse E Junior/Senior streden Lianne Wolters en Nicole Krooshof voor plaatsing voor het NK. Lianne was al zeker van plaatsing voor het NK doordat zij in de vorige wedstrijden een 2e en 3e plaats behaald had. In de wedstrijd in Ermelo heeft Lianne deze keer een vierde plaats behaald met een totaal van 59.500 punten. In de eerste sprongserie kwam Lianne te staan door onbalans en kon daarom deze serie niet uitspringen. In de laatste sprongserie ‘keuze’ was Lianne veruit de beste met 24.600 punten, daarmee kon ze echter een podiumplaats niet bereiken.

Nicole Krooshof was nog niet zeker van een plaats op het NK in Rotterdam. In de eerste wedstrijd werd Nicole verdienstelijk 4e maar in de tweede wedstrijd moest ze afhaken door een blessure. Het kwam er dus op aan in de laatste plaatsingswedstrijd in Ermelo. Door hele beste sprongseries is het Nicole toch gelukt om zich te plaatsen voor het NK in Rotterdam. Nicole behaalde een zilveren medaille met een puntentotaal van 65.200 punten. Ook Nicole heeft het in de allerlaatste sprongserie goed gemaakt door zich te plaatsen voor het NK.

In de klasse E Jeugd was de spanning ook heel erg hoog. Daar ging het tussen Lisanne van Krimpen en Rachel Wegdam. Beide Odival springsters hebben in de vorige plaatsingswedstrijden respectievelijk twee tweede en twee derde plaatsen behaald. Rachel moest dus een eerste plaats behalen om Lisanne voor te blijven, om zich zodoende nog te plaatsen voor het NK. Dan was het ook nog afhankelijk van het aantal behaalde punten in de beide beste wedstrijden.

Rachel wist in Ermelo een zilveren medaille te behalen en de spanning was te snijden in afwachting van de behaalde punten. Het punten totaal van Lisanne was uiteindelijk het hoogste en daarom ging de NK plaats naar Lisanne van Krimpen. Lisanne behaalde een gouden medaille met een puntentotaal van 71.400 punten. In zowel de verplichte als in de derde keuze sprongserie was Lisanne het beste met 24.800 en 24.200 punten.

Anouk Maas deed niet meer mee voor de NK plaatsen maar heeft wel goed gesprongen en werd 4e , net naast het podium. De tweede keuze sprongserie van Anouk was wel heel erg goed. Daar behaalde zij een 2e plaats met 23.300 punten.

Judith te Brake heeft zich heel erg goed verweerd in een sterk deelnemersveld en werd met 57.200 punten zesde. Judith is bezig zich naar voren te werken met een moeilijker sprongserie, waaronder diverse salto’s. Er is bij Judith een grote vooruitgang te zien die ze echter in de eerstvolgende wedstrijden moet voortzetten.

De NK finale trampolinespringen is op 16 juni in Ahoy te Rotterdam. Van deze NK finale zullen wij u op de hoogte houden via de website van Odival te weten: www.odival.nl.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->