Dynamo promoveerd naar Regiodivisie

NEEDE – Als gevolg van de tweede plek in de kompetitie, hadden de speelsters van Dynamo Neede het recht om middels P/D-wedstrijden te proberen een plek in de Regiodivisie te bemachtigen. Samen met Krekkers 2 en Esch Stars moest er worden gestreden om twee beschikbare plekken in die Regiodivisie. Afgelopen zaterdag speelde de equipe van trainer/coach Alfred Oonk haar eerste wedstrijd in de nakompetitie.

Tegenstander was de tweede uitgave van Krekkers uit Harbrinkhoek, de nummer tien van de Regiodivisie. In een drukbezochte sporthal ’t Spilbroek ontwikkelde zich een spannende eerste set: de teams bleven lang gelijk opgaan, waarbij de enthousiaste Tukkers bij 20 – 20 een gaatje wisten te slaan. De thuisploeg was echter niet bij machte om de achterstand ongedaan te maken, zodat de eerste set een prooi werd voor het jonge Krekkers : 21 – 25. In de tweede set zakte de thuisploeg weg door teveel onnodige fouten te maken. Tegenstander Krekkers profiteerde maximaal en schakelde nog een tandje bij, om zodoende de set met 18 – 25 te winnen.

De derde rondgang gaf eenzelfde beeld te zien : Krekkers speelde niet bijzonder goed, maar door het hoge foutenpercentage van de thuisklub was de 14 – 25 overwinning snel verklaard. Een pijnlijke nederlaag, die echter in een ander daglicht kwam te staan door de resultaten van de dames van Boemerang : zij wisten in hún nakompetitie promotie naar de tweede divisie af te dwingen, waardoor er een extra plek vrijkomt in de Regiodivisie. Dat houdt automatisch in dat Dynamo Neede promoveert naar de Regiodivisie, ondanks de nederlaag tegen Krekkers.

Op basis van het gehele seizoen een terechte beloning : het hele seizoen stond de needse ploeg in de top van de promotieklasse. Nadat op de laatste kompetitiedag het kampioenschap aan BOVO moest worden gelaten, was er nog de nakompetitie om promotie te bewerkstelligen. En dat is gelukt : weliswaar niet helemaal op eigen kracht, maar niet minder verdiend.

Komend seizoen komt de ploeg dus uit in de Regiodivisie, waar het – in nagenoeg dezelfde samenstelling als dit seizoen – zal proberen de huid zo duur mogelijk te verkopen