Flinke buitenbrand aan de Haarlosesteeg

tn_dsc03774HAARLO – Op een perceel achter zorgboerderij De Berkelhof heeft zondagavond een felle buitenbrand gewoed. Een stapel met hout en ander rommel stond in lichterlaaie. Buurtbewoners zagen omstreeks elf uur vlammen en belde de brandweer. “In eerste instantie reden we met prio twee richting de melding, maar halverwege kregen we van de alarmcentrale te horen dat het mogelijk om een boerderij ging. Daarom is onze inzet opgeschaald naar prio één”, zegt de bevelvoerder van brandweer Borculo.

Gelukkig was al snel duidelijk dat het om een brandstapel ging. Met twee tankautospuiten kwam het korps uit Borculo ter plaatse om het vuur te doven en verdere uitbreiding te voorkomen. Er werd uit voorzorg water uit de Berkel gepompt. “We hebben vlak voor de brand een wensballon zien vliegen, misschien is de ballon wel de veroorzaker geweest van de brand. Een klein vonkje is met deze droogte al voldoende”, zegt de melder.

Maar het is ook mogelijk dat de stapel is aangestoken. Ook brandweer Neede moest dit weekend uitrukken voor een buitenbrand langs de Bolksbeek. Daar ging zaterdagmiddag rond 16.00 uur een vracht hooi in vlammen op. De kans op natuurbranden is op dit moment groot in deze regio. Daarom is de brandweer op dit moment extra alert met branden in het buitengebied en rukt uit met extra materieel.

De Veiligheidsregio heeft daarom code oranje afgekondigd in heel Gelderland. Meer info op www.natuurbrandgevaar.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2777]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven