Groep paragliders gespot boven Eibergen

tn_dsc03368EIBERGEN – Het is niet iets wat je elke dag ziet in de gemeente Berkelland: meerdere paragliders in de lucht. Een groep piloten (ervaren en in opleiding) stegen zondag op in een weiland van de familie Lammers aan de Hoonesweg in Eibergen. De hele dag waren de instructeurs van Para Twente in de weer om de keepjes van het vak uit te leggen (zie foto’s en video). Bijzonder was dat de meeste aan het ‘snorvliegen’ waren. Een grote Paramotor zorgde ervoor dat de paragliders flinke snelheid konden maken.

De eigenaar van de vliegschool (Ivo Sneujink) – die de opleidingen in Eibergen verzorgde – is al meer dan 23 jaar bezig met deze bijzondere sport. Met veel passie laat hij aan NUB weten hoe hij dit ‘virus’ heeft opgelopen (zie video). De paragliders gingen bijna 360 meter de lucht in. “Vaak vliegen we net onder de wolken.” Voor Rudie Lammers uit Eibergen was het een bijzondere dag. Hij behaalde zijn certificaat in zijn eigen ’tuin’.

”Het weer was zondag uitstekend om te vliegen, sinds een maand hebben we niet meer gevlogen. Het weer was vaak slecht. De wind was vandaag goed en ook de thermiek was uitstekend”, zegt één van de paragliders. Dit was de eerste keer dat Para Twente met de paragliders in Eibergen de lucht in ging.

Meer informatie over Para Twente op www.paratwente.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2725]

Foto’s Youri Siemes:
[nggallery id=2726]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven