Hambroek en zwembaden bommetje vol

tn_dsc03733BORCULO/EIBERGEN – Niet alleen langs de kust was het dringen geblazen om een mooi plekje te bemachtigen. Ook bij De Hambroekplas en de buitenzwembaden in Eibergen en Ruurlo zag het op eerste Pinksterdag ‘zwart’ van de mensen. Quinten en Morris Lemmers en Mathijs Visbeek vermaakten zich goed op het standje bij de Hambroekplas. Met schepjes en ander materiaal maakten de jongens hun eigen riviertje (zie foto hierboven).

”Dit is een mooie plek om met de familie de dag door te brengen. Ga maar eens naar het zwembad dan ben je alleen aan entree al vijfentwintig euro kwijt. En meestal moet je voor het parkeren ook betalen. We komen uit Lochem en reizen regelmatig naar Borculo om te zwemmen”, zegt de moeder van Quinten en Morris.

Maar zwembad het ’t Vinkennest merkt niets van mensen die geen geld willen uitgeven voor een frisse duik. Tegen half drie (na de piek) waren er al 1133 mensen langs de kassa gekomen. Vorig jaar telde het zwembad tijdens Pinksteren maar 346 bezoekers. “Dit is ongekend, we zijn heel erg blij met dit resultaat. De verkoop van de abonnementen liep iets achter, maar met deze drukke dagen halen we de omzet zo weer in”, zegt Joyce van Eyck.

Ook morgen (tweede pinksterdag) verwachten de zwembaden topdrukte. De horecagelegenheden in Berkelland doen tijdens het pinksterweekend ook goede zaken.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2772]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven