Leerlingen maken zich op voor sportdag

RUURLO – Sporten onder schooltijd, wat wil je nog meer? Op vrijdag 1 juni is het weer zover, dan vindt voor de 6e keer de jaarlijkse sportdag voor de groepen 5 t/m 8 van de Ruurlose basisscholen plaats op verschillende verenigingslocaties in Ruurlo. De leerlingen krijgen van 10-15 uur een programma voorgeschoteld dat is samengesteld door de Sportcommissie Ruurlose Basisscholen in samenwerking met vele sportverenigingen en overige sportorganisaties uit Ruurlo.

De sportverenigingen en sportorganisaties bieden elke leerling 2 kennismakingsclinics aan. Daarnaast wordt er een dagdeel besteed aan de sporten tref-slagbal en korfbal, deze sporten vinden plaats op de velden van Voetbalvereniging Ruurlo. De leerlingen van groep 7 en 8 krijgen ’s morgens tref- slagbal en korfbal en ’s middags de sportclinics, de groepen 5 en 6 precies omgekeerd.

De sporten die tijdens de kennismakingsclinics worden aangeboden zijn: zwemmen/waterpolo door Zwem- en polovereniging Roderlo, tennis door Tennisvereniging Ruurlo, volleybal door Volleybalvereniging Tornax, gymnastiek en dans door de Ruurlose Gymnastiek Vereniging, handbal door Handbalvereniging Blauw Wit, handboogschieten door Handboogschietvereniging De Gouden Treffer, klootschieten door Klootschietvereniging ’t Broek, voetbal door Voetbalvereniging Ruurlo, fitness door  Fitness- en Gezondheidscentrum Total Fit, Curves door Curves Ruurlo en Scouting door Scouting Ruurlo.

Bij goed weer komen er 1 juni ruim 400 leerlingen in beweging en werken er maar liefst + 35 vrijwilligers mee aan de dag! U komt toch ook kijken? De foto’s van deze dag komen te staan op www.sportfederatieberkelland.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven