Needs bedrijventerrein krijgt keurmerk

NEEDE – Het bedrijventerrein de Wheemergaarden te Neede heeft op donderdag 19 april een succesvolle audit Keurmerk Veilig Ondernemen doorlopen. Het Keurmerk Veilig Ondernemen biedt de mogelijkheid om samen met alle partners veiligheidsmaatregelen op te stellen en structureel te werken aan een schoon, heel en veilig bedrijventerrein.

Een werkgroep met vertegenwoordigers vanuit de ondernemers, gemeente, brandweer en politie is de afgelopen periode bezig geweest met het opnieuw opzetten van het KVO. Eerder was de Wheemergaarden al in het bezit van het Keurmerk. Tijdens de revitalisatie zijn verschillende punten uit het eerdere KVO traject meegenomen, echter is in deze periode het certificaat  verlopen. Nu is dit opnieuw behaald en is de samenwerking nieuw leven in geblazen.

Binnen de gemeente Berkelland zijn op dit moment bijna alle bedrijventerreinen in het bezit van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Allereerst was 2009 de Kiefte in Eibergen gecertificeerd, waarna de bedrijventerreinen Ruurlo in 2010 volgden. Dit jaar is Borculo met Overberkel en Lichtenhorst gecertificeerd. En nu dus ook de Wheemergaarden te Neede. Volgend jaar zal de Jukkenbarg en de Mors te Eibergen meegaan tijdens de tweede hercertificatie van de Kiefte.

Vanaf dat moment zijn alle bedrijventerreinen in de gemeente gecertificeerd. Een mooie prestatie voor de gemeente Berkelland. Een financieel voordelige bijkomstigheid voor ondernemers op deze bedrijventerrein is dat zij, als gevolg van het KVO, in aanmerking voor korting op verzekeringen en subsidieregelingen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven