Needse moeders zijn in de watten gelegd

tn_dsc03291NEEDE – Leden van de Ondernemersvereniging Neede (OVN) waren zondagmorgen al vroeg uit de veren. Om 6.00 uur werd er met man en macht gewerkt om zevenveertig moederdag ontbijtjes klaar te maken. Trios stelde daarvoor het pand beschikbaar, vanuit die locatie werden de pakketten ook verdeeld en bezorgd (zie foto’s en video). “Het lijkt allemaal zo makkelijk maar er gaat veel werk in zitten”, zegt Trudy ten Hoopen. Rond 8.00 uur gingen de ondernemers op pad om de Needse moeders in de watten te leggen.

Onder andere Albert Temmink – eigenaar van de Albert Hein – belde persoonlijk aan om de ontbijtjes te overhandigen. Annelies Krudde (die aan de Thorbeckestraat woont) was blij verrast met het moederdag ontbijt. Het duurde even voordat ze aan de duur kwam. Omdat ze haar badjas aan moest trekken (zie foto).

”Hoelang we dit al doen? Ik denk zeker tien jaar, het blijft een succes. Dat zien we aan het aantal ingevulde bonnetjes die we ontvangen. Ongeveer zevenduizend mensen hebben hun moeder opgegeven”, aldus Temmink. Dianne Lubberding benadrukt dat het niet alleen inwoners uit Neede zijn die mee hebben gedaan aan de actie. “Uit Borculo, Eibergen, Goor, Hengevelde, Diepenheim, Rietmolen en Noordijk hebben we bonnetjes binnengekregen.”

Ook in Eibergen gingen zondagmorgen de ondernemers langs de deuren om tientallen moeders te verrassen. In de keuken van keurslager Boenders werden de ontbijtjes klaargemaakt.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2724]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven