Nieuwe ‘Berkelzomp’ gespot op de Berkel

tn_img_3500EIBERGEN – Ze waren er maar druk mee, Rob ten Barge, Laura Zwiep, Arjon ter Raa, Abel Schilt en Wouter Lammerts van Bueren. Zondagmiddag gingen de leden van scouting Skoltaro met een eigengemaakt vlot de Berkel op. Het was prachtig weer om het water op te gaan. Voor de pret moest het gevaarte in elkaar gezet worden. Knopen, knopen en nog eens knopen (zie video), heel wat touw werd er gebruikt om de delen aan elkaar te zetten. De inzet werd beloond het vlot bleef drijven!

Bij de stuw ter hoogte van de Havelandweg in Rekken werd de klus geklaard (bekende plek waar eerder het vlotdrama heeft afgespeeld). De groep had de smaak flink te pakken en ging vanaf de stuw richting de Apedijk om daar uiteindelijk te stoppen met de ‘vaart’. Het gebeurd niet elke dag dat er mensen met een eigengemaakt vlot gespot worden op de Berkel. Meestal zie je alleen de Berkelzomp of enkele kano’s varen.

Begeleider Rob ten Barge geeft aan dat scouting Skoltaro een actieve club is. ”Dit is de oudste groep binnen de scouting. Ze werken bijna zelfstandig, de meeste activiteiten organiseren ze zelf.” Laura Zwiep (19) genoot van de middag op het water. “Je hebt lekker wat te doen op de zondagmiddag en bent bezig met je handen.”

Meer informatie over Skoltaro is te vinden op www.skoltaro.nl.

Foto’s Youri Siemes:
[nggallery id=2747]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven