Nog plekken vrij voor Kuitenbreironde

EIBERGEN – Woensdag 4 juli begint de Kuitenbreironde die het best te vergelijken is met een alternatieve Mini Tour de France. Gedurende drie dagen wordt op verschillende locaties hard gefietst en gecrost. Net als in de Tour is er een individueel klassement en een ploegenklassement. Elke dag is er minimaal één individueel onderdeel en één ploegenonderdeel. Je fietst in een gesponsorde ploeg met 6/7 andere renners onder begeleiding van een ploegleider.

Er wordt gestreden in twee leeftijdcategorieën (8-10 jaar en 11-12 jaar) om de gele en groene trui voor resp. het algemeen en puntenklassement. Tussen de wedstrijden door wordt een alternatief sportprogramma aangeboden waarmee je punten voor het algemeen klassement kunt verzamelen. Kortom: de ronde is multi-sportief en bevat een zeer gevarieerd programma.

 

De 10 etappes in 2012: Woensdagavond 4 juli: proloog met hindernissen / ploegenestafette op de Bleek (18.00). Vrijdagmiddag 6 juli: fietscross, ploegentijdrit en sprintwedstrijd in het Hondebos (13.00). Zaterdagochtend 7 juli: individuele en ploegencross op de Nieuwe Maat (9.30). Zaterdagmiddag 7 juli: tijdrit, afvalrace en ploegenachtervolging op de wielerbaan (12.00). Zaterdagavond 7 juli: prijsuitreiking (19.30).

 

Opgeven voor de Kuitenbreironde kan nog tot maandag 4 juni. Stuur een mail naar [email protected] of kom langs aan de Bartelinksgang 17. Deelnemen kost 10,00 euro. Hiervoor krijg je een sponsorshirt, maak je kans op de gele of groene trui en elke dag een dagprijsje. Contactadres: SFB-Bartelinksgang 17, 7151 CV Eibergen-0545 476727.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven