‘Oefenpotje’ levert FC Eibergen winst op

Door Redactie op 07-05-2012

EIBERGEN – In Borculo heeft het eerste zondagteam van FC Eibergen het seizoen op waardige wijze afgesloten. De nummer twee van de ranglijst, Reünie, werd met duidelijke cijfers verslagen: 0-3. De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Roy van Zetten en Michel Wielens. Er stond niets meer op het spel op sportpark De Wildbaan. Reünie had zich al geplaatst voor de nacompetitie en wilde daarom lijf en leden sparen. De ploeg speelde met diverse invallers. Dat laatste gold ook voor de Eibergenaren, waar vijf min of meer vaste reservekrachten hun kans in de basiself kregen.

De wedstrijd had weinig om het lijf. Voor rust werd Eibergen een paar keer gevaarlijk. Een hakje van Stein Vrieze en twee schoten van Coen Groot Kormelinck vlogen langs het Borculose doel. Aan de andere kant van het veld hoefde doelman Bart Grobbee amper in actie te komen. De gasten hadden een voortdurend overwicht. Dat betaalde zich in de 36e minuut uit, toen Tim Oortwijn op een pass van Vrieze 0-1 aantekende.

Direct na rust kreeg Reünie zijn grootste kans. Een aanvaller brak door de linies van de bezoekers en ging alleen op Grobbee af. Maar verdediger Dave Visser wist hem nog net op tijd te achterhalen en hem naar de zijlijn te drijven

Intussen kreeg Eibergen hoe langer hoe meer mogelijkheden. Dit leverde uiteindelijk nog twee treffers op. In de 58e minuut glipte Vrieze op links langs zijn directe tegenstander, waarna hij in het strafschopgebied van achteren werd aangetikt. Vanaf elf meter maakte Michel Wielens in zijn laatste duel geen fout: 0-2.

Reünie geloofde het toen allang en de gasten verzuimden om het duel voortijdig definitief in het slot te gooien. Aan de andere kant hoefden ze niets te vrezen van hun tegenstander; daarvoor was het overwicht veel te groot. In de laatste minuut kwam de eindstand op het scorebord. Een vrije trap van links van Vrieze werd door Visser op fraaie wijze met het hoofd verlengd: 0-3.

Door dit resultaat is Eibergen uiteindelijk met liefst zeven punten voorsprong op de nummer twee, Reünie, bovenaan geëindigd. Dit had vrijwel niemand kunnen bevroeden halverwege november vorig jaar.

In de slotfase kregen Wielens en de ingevallen Roy van Zetten een publiekswissel. Beiden zetten hun punt achter hun jarenlange carrière in de hoofdmacht van FCE (Van Zetten kwam ook nog uit voor het eerste elftal van SSSE en Wielens voor Sportclub Eibergen).

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->