Pinksterconcours bij Hamelandse Ruiters

GEESTEREN – Het weekend van Pinksteren staat voor paardenliefhebbers in het teken van het Pinksterconcours. Deze wedstrijd wordt door de Hamelandse Ruiters gehouden en zal plaatsvinden aan de Meiweg in Geesteren. Zaterdag 26 mei staat vanaf 16.00 uur in het teken van de ponyrubrieken klasse bixie en BB-springen. Tevens komen de veteranen en paarden klasse B dressuur en springen op deze dag aan start.

Op maandag 28 mei gaat de wedstrijd vanaf 09.00 uur verder met zowel pony- als paardenrubrieken klasse B tot en met Z dressuur en springen. Grote publiekstrekker op tweede Pinksterdag is het pauzeprogramma met een show van Eva Roemaat en Jesse Drent en hun paarden Shilas en Andorra. Zij vormen samen Nalanta vrijheidsdressuur.

Nalanta vrijheidsdressuur is een showteam van Eva Roemaat en Jesse Drent. Vrijheidsdressuur zijn allerlei natuurlijke bewegingen van paarden op commando gezet. Vanuit geduld, plezier en samenwerking hebben Eva Roemaat en Jesse Drent hun paarden van alles aan weten te leren. Zo kunnen de paarden bijvoorbeeld kusjes geven, buigen, steigeren, liggen en nog veel meer.

Ook wordt er bitloos gereden en misschien zelfs nog zonder tuig. Het beloofd een spetterend optreden te worden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven