RGV spring(st)ers halen tickets voor NK

Door Redactie op 15-05-2012

RUURLO – Afgelopen zaterdag 12 mei werd de 3e en tevens laatste plaatsingswedstrijd individueel en synchroon gehouden te Ermelo. Voor een aantal spring(st)ers van RGV was dit de beslissende wedstrijd. En natuurlijk ook voor de deelnemers van de andere verenigingen. Wel of niet naar het NK op 16 juni in Ahoy Rotterdam daar ging het om.

Om kans te maken op een plaats mochten er geen foutjes gemaakt worden. Daardoor wordt de druk ook hoger. De ene spring(st)er kan wel onder druk goed presteren en de ander niet. Er werd zeer goed gesprongen door de meisjes en jongens van RGV. Fréderique Mackaay sprong een prachtige wedstrijd en wist een tweede plaats te bemachtigen bij de C jeugd meisjes. Helaas net niet voldoende voor plaatsing. Zij eindigde na drie wedstrijden op zeer goede 4e plaats. De beste drie gaan door.

Voor Kim Boekelder was het ook heel spannend zij stond 5e na twee wedstrijden. En de beste 5 gaan door. Zij moest er deze wedstrijd ervoor zorgen om minimaal bij de best 5 te springen en dat is haar gelukt. Zij werd deze wedstrijd 4e en heeft zich hiermee als 5e geplaatst bij de D pupillen meisjes.

Ook Lotte de Vrught maakte een eerlijke kans op plaatsing. Zij sprong een hele goede wedstrijd en pakte de 4e plaats. Helaas net niet voldoende voor plaatsing. Zij eindigde op een geweldige 4e plaats. Samen met haar zus Anne de Vrught pakte zij een 3e plaats met het synchroonspringen. Hiermee hebben zij zich als derde geplaats voor het NK. Het geen heel goed is, omdat zij met nog meer spring(st)ers van RGV dit jaar in een klasse hoger uitkomen dan vorig jaar en daarbij komt dat de verplichte-oefenstof ook is verandert en pittiger is geworden.

Al met al kan ik zeggen dat de alle spring(st)ers op alle vlakken met enorme sprongen vooruit zijn gegaan. Maar liefst 8 individuele spring(st)ers en drie synchroonparen hebben zich geplaats voor het NK. Individueel: Sterre Leussink 1e Kim Boekelder 5e Koen Winkelhorst 1e Dion Otten 2e Lisanne Klein Brinke 1e Pien Meulenveld 1e Tara van Heumen 1e Marleen Eggink 2e. Synchroon: Kim Boekelder en koen Winkelhorst 3e Lotte en Anne de Vrught 3e Pien Meulenveld en Marieke Winters 1e.

De uitslagen van 12 mei 2012 en tussen haakjes stand na drie wedstrijden: Individueel: Harris Pondes 5e (5e ), Maud Dimmendaal 4e (4e ), Sterre Leussink 3e (1e ), Juliet Nieuwenhuis 10e (10e ), Kim Boekelder 4e (5e ), Koen Winkelhorst 1e (1e ), Dion Otten 2e (2e ), Lisanne Klein Brinke 1e (1e ), Iris Meulenveld 4e (4e ), Tara van Heumen 1e (1e ), Marleen Eggink 2e (2e ), Lotte de Vrught 4e (4e ), Sam Rothman 6e (7e ), Anne de Vrught 10e (12e ), Yasmin Fisser 8e (6e ), Marieke Winters 5e (5e ), Fréderique Mackaay 2e (4e ) Synchroon: Kim en Koen 2e (3e ), Juliet en Sam 5e (6e ), Lotte en Anne 3e (3e ), Fréderique en Yasmin 6e (6e )

Het NK vindt plaats op zaterdag 16 juni klasse B, C, D, E individueel en synchroon en zondag 17 juni A klasse individueel en synchroon in Ahoy Rotterdam. Alle disciplines van de KNGU hebben dit weekend finale in Ahoy. Er is dus heel veel te zien.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->