Ruurlose Meimarkt trekt veel bezoekers

tn_dsc03463RUURLO – Dit jaar was de Meimarkt – tijdens de kermis in Ruurlo – voor het eerst op zondag. Normaal vindt de markt plaats op maandag maar de organisatie (Stichting Kermis Ruurlo) heeft besloten de traditionele markt te verplaatsen. En met succes!, duizenden mensen kwamen afgelopen zondag een kijkje nemen. De reacties vanuit de bezoekers waren positief. Vooral de diversiteit aan kramen kreeg een goed cijfer. Marktmeester Willy Meulenveld: ”Je ziet nu veel vreemde mensen, andere jaren was de markt vooral voor de inwoners van Ruurlo.”

”De scholen krijgen op maandag geen vrij meer daarom hebben we de markt verplaatst naar zondag. Nu komen er veel meer bezoekers naar de Meimarkt omdat iedereen vrij is. De markt is nu voor iedereen”, lacht Meulenveld. De markt trok ruim vijfduizend bezoekers en dat was ongekend. De organisatie had dit vooral te danken aan het mooie weer. Van kleding, planten, horloges, boeken, en vers fruit, van alles was er te vinden.

Handelaar Berry van Berkum (22 jaar) uit Borculo – ook wel bekend onder de naam J. de Jonge – deed goede zaken. De bakjes met aardbeien waren niet aan te slepen (zie foto’s). Samen met zijn vriendin Imre Rietman (20) verkocht hij de aardbeien die de avond ervoor nog zijn geplukt in de Noordoostpolder. “Ik verkoop vanaf mijn achttiende al groente en fruit. Ik ga in de meeste gevallen langs de deuren.”

Ook tuincentrum Soetekouw uit Borculo pakte groot uit. Vooral het perkgoed verkocht goed. Ook de horeca uit Ruurlo deed goede zaken, de terrassen zaten goed vol.

Foto’s Youri Siemes:
[nggallery id=2746]

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2745]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven