Scharenborg Ronde 26 mei in Eibergen

EIBERGEN – Het is zo onderhand een klassieker onder de criteriums: de Scharenborg Ronde van Eibergen. Zaterdag 26 mei staat de 29e editie van deze loodzware koers, georganiseerd door de regionale wielerclub De Stofwolk, weer op het programma. Had de Ronde van Eibergen in vervlogen tijden plaats binnen de bebouwde kom, sinds een aantal jaren is de organisatie daarvoor uitgeweken naar het buitengebied. Start- en finishlijn zijn zodoende getrokken aan de Kiefteweg op het gelijknamige industrieterrein.

Daarna krijgen de renners een enerverend traject voor de wielen rond Eibergen. ”Wat het vooral zo zwaar maakt, is dat de wind hier vrij spel heeft”, zegt Joop Ribbers van De Stofwolk. ”Tegelijk is dit voor menig wielrenner juist een welkome afwisseling. Veel criteriums vinden immers in de bebouwde kom plaats, maar hier hebben we een fraai parcours over zeven kilometer door het buitengebied uitgestippeld. Juist door die wind mondt het vaak uit een attractieve wedstrijd. Dat zorgt ervoor dat de ronde van Eibergen is uitgegroeid tot een klassieker, waar de renners dus graag op afkomen.”

Er staan die dag diverse categorieën aan de start. Om 11.00 uur vertrekken de masters 50+, drie minuten later gevolgd door de masters 60+. Om 13.30 uur is het de beurt aan de amateurs en sportklasse, waarna drie minuten het startschot valt voor de masters 40+.

De Stofwolk, dat in een regionale behoefte voorziet voor de wielersport in Gelderland en net over de grens met Twente, heeft dit jaar weer drie wielerrondes in de agenda staan. Joop Ribbers: ”Later dit jaar de ronden van Neede en Dwars deur Grolle in Groenlo, maar nu eerst dus de Scharenborg Ronde van Eibergen. Het spreekt in deze tijden van economische crisis voor zich dat we erg blij zijn dat het assurantiekantoor Scharenborg uit Beltrum dit evenement wederom mogelijk maakt.”

In het verleden wisten renners van De Stofwolk al regelmatig de Eibergse ronde op hun naam te schrijven. En ook dit jaar staan er weer diverse Stofwolkers aan de start die mee zullen strijden om de felbegeerde overwinning, onder wie Francesco Rave, Joop en Arjan Ribbers, Fred de Kinkelder, Remco Nijkamp, Hugo Hagemeijer, Stijn Hulsebos, Niek Ressing, Maikel Bouwman en Remco Veldhuis.

Het parcours is deze dag van 10.00 tot 16.00 uur afgesloten. ”Uiteraard zorgen de parcourswachten ervoor dat buurtbewoners gewoon hun huis kunnen bereiken.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven