Scharenborg Ronde 26 mei in Eibergen

Door Redactie op 11-05-2012

EIBERGEN – Het is zo onderhand een klassieker onder de criteriums: de Scharenborg Ronde van Eibergen. Zaterdag 26 mei staat de 29e editie van deze loodzware koers, georganiseerd door de regionale wielerclub De Stofwolk, weer op het programma. Had de Ronde van Eibergen in vervlogen tijden plaats binnen de bebouwde kom, sinds een aantal jaren is de organisatie daarvoor uitgeweken naar het buitengebied. Start- en finishlijn zijn zodoende getrokken aan de Kiefteweg op het gelijknamige industrieterrein.

Daarna krijgen de renners een enerverend traject voor de wielen rond Eibergen. ”Wat het vooral zo zwaar maakt, is dat de wind hier vrij spel heeft”, zegt Joop Ribbers van De Stofwolk. ”Tegelijk is dit voor menig wielrenner juist een welkome afwisseling. Veel criteriums vinden immers in de bebouwde kom plaats, maar hier hebben we een fraai parcours over zeven kilometer door het buitengebied uitgestippeld. Juist door die wind mondt het vaak uit een attractieve wedstrijd. Dat zorgt ervoor dat de ronde van Eibergen is uitgegroeid tot een klassieker, waar de renners dus graag op afkomen.”

Er staan die dag diverse categorieën aan de start. Om 11.00 uur vertrekken de masters 50+, drie minuten later gevolgd door de masters 60+. Om 13.30 uur is het de beurt aan de amateurs en sportklasse, waarna drie minuten het startschot valt voor de masters 40+.

De Stofwolk, dat in een regionale behoefte voorziet voor de wielersport in Gelderland en net over de grens met Twente, heeft dit jaar weer drie wielerrondes in de agenda staan. Joop Ribbers: ”Later dit jaar de ronden van Neede en Dwars deur Grolle in Groenlo, maar nu eerst dus de Scharenborg Ronde van Eibergen. Het spreekt in deze tijden van economische crisis voor zich dat we erg blij zijn dat het assurantiekantoor Scharenborg uit Beltrum dit evenement wederom mogelijk maakt.”

In het verleden wisten renners van De Stofwolk al regelmatig de Eibergse ronde op hun naam te schrijven. En ook dit jaar staan er weer diverse Stofwolkers aan de start die mee zullen strijden om de felbegeerde overwinning, onder wie Francesco Rave, Joop en Arjan Ribbers, Fred de Kinkelder, Remco Nijkamp, Hugo Hagemeijer, Stijn Hulsebos, Niek Ressing, Maikel Bouwman en Remco Veldhuis.

Het parcours is deze dag van 10.00 tot 16.00 uur afgesloten. ”Uiteraard zorgen de parcourswachten ervoor dat buurtbewoners gewoon hun huis kunnen bereiken.”

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->