Schuurman BZC bereikt de halve finale

BORCULO – Dit weekeinde bereikte Schuurman BZC Heren 1 de halve finales in de play offs om het landskampioenschap. Hiervoor had het team drie wedstrijden nodig tegen AZ&PC uit Amersfoort. De eerste wedstrijd op vrijdagavond in Borculo werd een eclatante overwinning voor de Achterhoekers met 20 – 9. Vervolgens werd er zaterdagavond een tweede wedstrijd gespeeld in Zeist, omdat het Amersfoortse zwembad niet beschikbaar was. In de Zeister bossen was er een heel ander beeld.

Kennelijk dachten de BZC-spelers gemakkelijk te kunnen winnen. Dat pakte anders uit, want coach en voormalig topdoelman Arie van de Bunt had zijn mannen super weten te motiveren voor deze match. Schuurman BZC kwam geen moment in de wedstrijd en miste vele kansen. De Amersfoorters wonnen met 7-5 en daardoor was een beslissende derde wedstrijd nodig.  Zondagmiddag werd AZ&PC weer ontvangen in zwembad ’t Timpke. Na een snelle voorsprong voor Schuurman BZC door drie doelpunten van aanvoerder Otto Frikk wist AZ&PC nog even aansluiting te vinden door terug te komen tot 3-2, maar BZC herpakte zich tot een ruststand van 6-3.

Ondanks het missen van vele overtal situaties en gebrek van het juiste ritme speelde het Berkellandse team de wedstrijd  gecontroleerd uit naar een eindstand van 10-5. Volgend weekeinde is de tegenstander veelvoudig landskampioen Polar Bears uit Ede. De eerste wedstrijd wordt vrijdagavond  11 mei om 20.00 uur gespeeld in Borculo. Zaterdagavond 12 mei wordt er om 20.30 uur gespeeld in Ede. Een eventuele derde wedstrijd wordt zondag 13 mei om 17.00 uur in Borculo gespeeld.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven