Schuurman BZC weer landskampioen

BORCULO – Het eerste herenteam van Schuurman BZC is voor het tweede achtereenvolgende jaar Kampioen van Nederland geworden. In het weekeinde na Hemelvaartdag werd in drie wedstrijden tegen Widex GZC Donk uit Gouda de landstitel geprolongeerd. De mannen van Schuurman BZC wisten op vrijdagavond 19 mei in Borculo op overtuigende wijze met 11-7 te winnen van de Gouwenaren. Op zaterdagavond verwachtte iedereen dat de Achterhoekers de wedstrijd in Gouda zouden winnen.

Tot en met de derde periode leek dit ook te gebeuren. Echter, in de vierde periode, die begon met een stand van 5-7, toonde GZC Donk zijn veerkracht en wist men de achterstand om te buigen naar een uiteindelijke overwinning. Donk had in de halve finale tegen AZC uit Alphen een wek eerder ook al een achterstand omgebogen in een overwinning. Zondagmiddag werd in een afgeladen en uiterst sfeervol zwembad ’t Timpke in Borculo de derde wedstrijd gespeeld. Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op tot een 5-5 stand, daarna toonde Schuurman BZC zijn klasse, want er stond een ruststand van 8-5 op het scorebord.

In de derde periode komt Donk een doelpunt dichterbij en in de eerste helft van de vierde periode toont Donk weer zijn veerkracht. Met fysiek hard spel kroop de tegenstander, ondanks een gemiste strafworp en een door BZC-keeper Robert Beskers gestopte strafworp, qua stand weer dichterbij. Na een score uit een man/meer situatie was de stand 11-10. Schuurman BZC liet zich echter niet weer verrassen en gooide de deur definitief in het slot.

Dankzij treffers van aanvoerder Otto Frikk (twee strafworpen) en de routiniers Matthijs Lucas en Richard van Eck was het tweede kampioenschap van Nederland een feit.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven