Uitslagen District Finale 4e divisie (turnen)

EIBERGEN – Amber te Lintelo en Yoni Wolters mochten na een goed turnseizoen namens Odival deelnemen aan de District Finale te Hellendoorn. Na drie kwalificatie wedstrijden en een Regio (Gelderland) finale moesten zij het nu opnemen tegen de beste turnsters uit Overijssel en Gelderland. Yoni werd verdienstelijk 13e en Amber werd 20e. Afgelopen zaterdag mochten de twee Odival turnsters deelnemen aan de District Finale.

Onder leiding van Loes Rooks begonnen de turnsters goed op het onderdeel balk. Beide bleven op het toestel, iets dat op de 10 cm smalle balk niet vanzelfsprekend is voor turnsters. Amber scoorde 11.800 en Yoni zelfs 11.850 pnt waarmee zij zelfs de tweede score van de dag op balk behaalde.   Op vloer scoorden Amber en Yoni respectievelijk 10.600 en 11.000 punten. Sprong was helaas licht teleurstellend voor Yoni met een overslag waarin te weinig amplitude zat.

Een score van 9.550 pnt. lag ver beneden haar gemiddelde. Amber deed het op sprong veel beter en behaalde 10.500 pnt. Op het laatste toestel, brug, waren de rollen weer omgedraaid. Hier was het Amber die bij het tweede deel van haar oefening in de fout ging. Amber scoorde toch nog 10.900 pnt. Yoni liet een goede oefening zien en werd beloond met 11.400 pnt.

Met een totaal van 43.500 pnt werd Amber 20 en Yoni werd met 43.800 pnt 13e.   Volgende week wacht de laatste wedstrijd van het seizoen, de toestelkampioenschappen. Daarna zullen de selectiemeisjes van Odival zich voorbereiden op de jubileum uitvoering op 23 juni.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven