Veel medailles voor Odival turnsters

Door Redactie op 22-05-2012

EIBERGEN – Op zaterdag 19 mei werden in Arnhem de laatste wedstrijden van het turnseizoen gehouden, de toestelkampioenschappen. Deze laatste kampioenschappen zijn om de kampioenen per toestel te bekronen. Voor Odival kwamen er turnsters in de 4e en 3e divisie uit en hadden veel succes!

In de eerste werdstrijd stonden Amber te Lintelo, Valeska Ordelman, Yoni Wolters en Isa Verdaasdonk aan de start bij de jeugd niveau 7. De zenuwen waren zeker aanwezig, maar er mocht per toestel voor een medaille worden gestreden. Een foutje kon dus gemaakt worden zonder daarmee het resultaat van alle toestellen te beïnvoeden. Foutjes werden echter nauwelijks geturnd. De vloer en balk waren voor alle vier de meiden topoefeningen. Er werden dan ook meerdere medailles in de wacht gesleept. Isa kreeg de zilveren medaille omgehangen voor een heel goede vloeroefening. Yoni verdiende op de brug een bronzen medaille.

Valeska mocht zelfs twee keer naar voren komen. Zij kreeg een gouden medaille voor de brug en een zilveren voor de vloer. Amber verdiende een gouden medaille op de balk en ook nog eens een bronzen op de sprong.   ’s Middags kwamen de junioren en senioren van Odival in actie. Ook daar werden medailles behaald. Julia Wolters kwam bij de junioren niveau 6 met een zilveren medaille terug van de prijsuitreiking. Bij de Senioren niveau 5 namen Loes Rooks, Mayra Holkenborg, en Tessa Wopereis deel namens Odival. Alle drie ontvingen een medaille, allen op balk. Mayra lukte het voor het eerst om de flikflak op de balk te turnen in wedstrijd verband.

Zowel Mayra als Tessa werden beloond met een bronzen medaille, Loes ontving een zilveren. Bij de Senioren niveau 3 deden Noëlle Brouwer en Norel Bomers mee, Noëlle op alle vier de toestellen, Norel alleen op brug en balk als gevolg van een blessure die haar al lange tijd parten speelt. Beide hebben het heel goed gedaan, Noëlle in het bijzonder op brug. Voor het eerst in twee seizoenen wist zij haar hele brugoefening geheel uit te turnen, zonder tussentijds het toestel te hoeven verlaten of een onderdeel over te slaan.

Voor Noëlle betekende dit zelfs een bronzen medaille. Terwijl de trainers het vizier op het volgende seizoen kunnen richten wordt er natuurlijk ook nog gewerkt aan de jubileum uitvoering van 23 juni a.s. Die mag u niet missen… Kijk voor informatie op www.odival.nl

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->