Veel te horen en te zien op wereldfestival

EIBERGEN – Openluchttheater Eibergen houdt  zaterdag 26 mei van 15.00 tot 24.00 uur een Wereldfestival. Er zijn optreden van onder meer NOBlues, Parne Gadje, Zoumana Diarra, Dina Drinks Tea en Manito. Zowel de muzikanten als de muziekstijlen komen uit alle windstreken. Muziek uit de Balkan, het Midden-Oosten, maar ook eigentijdse folk,  Afrikaanse ritmes en zigeunermuziek. Er is een festivalmarkt met lekkere wereldhapjes en kunst.

Het is de eerste keer dat in het openluchttheater een Wereldfestival wordt gehouden. ‘’Het is in alle opzichten een kleurrijk festival voor iedereen met een open mind’’, aldus de organisatoren. Eén van de bands is Parne Gadje. De bandleden komen uit Nederland en de Balkan. De muziek is opzwepend . De musici spelen onder meer op bandoneon, dobro, klarinet en dura-gadja. Dina Drinks Tea is een muziekcollectief dat eigentijdse folkmuziek speelt, terwijl NOBlues een fusion brengt  van traditionele Arabische muziek en Amerikaanse folk en blues.

De Afrikaanse  kora-speler Zoumana Diarra komt ook naar Eibergen. Hij speelde onder meer met wereldberoemde artiesten als Salif Keita. ‘’Van een ander kaliber is de gepassioneerde gitaarvirtuoos Manito. Hij  is de troubadour van het Wereldfestival en duikt overal op met zijn Spaanse gitaar. Een lust om naar te kijken en te luisteren’’, aldus de organisatie.  Het publiek kan gratis deelnemen aan workshops biodansa en djembé. Ook zijn er gratis workshops bodybalance en zumba.

Onder de standhouders zijn de Wereldwinkel Eibergen, kunstenaar Bert Koerts, Centrum Goud en Bas Vreeswijk. De laatste bouwt kleurrijke mega-vliegers. Bij voldoende wind zullen de vliegers ook boven het luchtruim van het theater te zien zijn. Verder zijn er exotische hapjes verkrijgbaar. De Rotterdamse deejay Ronny Hammond draait de hele dag swingende worldgrooves tussen de optredens door. Het volledige programma staat vermeld op www.openluchttheatereibergen.nl . Tickets kosten in de voorverkoop 10 euro en zijn verkrijgbaar bij de VVV’s in Berkelland en online via de website van het theater.  Aan de kassa kost een kaartje €12,50.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven