Bart Lensink (12) heeft het mooiste kalf

BORCULO – Afgelopen zaterdag 23 juni heeft onder uitstekende weersomstandigheden weer de jaarlijkse eindkeuring van de Kalveropfokclub Borculo e.o. plaatsgevonden. Voorafgaand aan deze eindkeuring werden de kinderen al twee keer onverwachts thuis bezocht door bestuursleden. De punten die de kinderen toen vergaard hebben worden opgeteld bij de score van de eindkeuring. Met name de omgang van het kind met het kalf telt het zwaarst in de beoordeling.

Gaandeweg ontstaat er vaak een hechte band tussen het kind en het kalf, welke ze twee maanden intensief verzorgd hebben. De juryleden, Hans Sleumer uit Barchem en Dinant Lutke Willink uit Ambt Delden, bezochten de kinderen thuis op een afgesproken tijdstip. De kinderen stonden klaar met hun netjes getoiletteerde kalf, sommigen hadden zelfs de klauwtjes van de kalveren met nagellak verfraaid  en vervolgens konden ze de juryleden hun werk van de afgelopen maanden tonen door zo goed mogelijk het parcours af te leggen.

De juryleden waren verrast en onder de indruk van het hoge niveau van de deelnemers en de verschillen waren onderling dan ook klein. In totaal deden er 19 kinderen met hun kalf mee aan de wedstrijd, waaronder vier nieuwelingen. De prijsuitreiking was ’s avonds bij de fam. Lensink te Haarlo.

De einduitslag van de thuis- en de eindkeuring. Bij de nieuwelingen : 1e prijs Bart Esselink uit Geesteren met zijn kalf Anna 2e prijs Lotte Slotboom uit Neede met haar kalf Stippel 3e prijs Sanne Slotboom  uit Neede met haar kalf  Danillootje Murielle Oonk uit Neede was met 4 jaar de jongste deelnemer en zij ontving de aanmoedigingsprijs.

Bij de gevorderden: 1e prijs Bart Lensink uit Haarlo met zijn kalf Gonda 5 2e prijs Marije Esselink uit Geesteren met haar kalf Antje 88 3e prijs Thom Dijkman uit Borculo met zijn kalf Vlekje. De wisselbeker, voor degene met het hoogst aantal punten van zowel de nieuwelingen als de gevorderden, ging dit jaar naar de 12 jarige Bart Lensink uit Haarlo. Samen met zijn roodbonte kalf Gonda 7 vormde hij het beste duo, evenals de twee voorgaande jaren wat inhoud dat hij de wisselbeker mag behouden. Een knappe prestatie!

Tijdens de eindkeuring zelf was er ook een prijs te verdienen voor het beste dagtotaal van toilet en voorbrengen, deze werd gewonnen door Harmen Lutke Willink uit Borculo met zijn kalf Willemien 43. Speciaal gehuldigd werden Bart Lensink en Jeen Dibbelink, zij deden beide voor het 5e jaar mee.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven