Eibergse touwtrekkers presteren matig

EIBERGEN – De zesde ronde touwtrekken werd afgelopen zondag afgewerkt. Waar Eibergen en Bisons vorige week top presteerden op het NK lieten ze nu veel punten liggen. Van de Berkellandse ploegen was het alleen Heure dat een volle winst pakte in de 720 kg klasse.

In de 680 A klasse ging de winst naar Vorden, Okia werd tweede Heure en Eibergen volgden als gedeelde derde. Bisons die het Nederlands Kampioenschap vorige week in deze klasse op haar naam schreef volgde op ruime afstand. In de 680 B klasse was de winst voor gastvereniging OKIA. Eibergen bezet in de totaalrangschikking een mooie derde plaats.

Zowel de dames als de jeugd kunnen nog niet echt meedoen om de bovenste plaatsen. Weliswaar zit er verbetering in maar de punten-achterstand is inmiddels zeer groot geworden.

Heure voldeed wel aan de verwachting en trok een full pull in de 720 klasse. Vorden zit nog op het vinkentouw maar de titel lijkt wel naar Borculo te gaan. In de 640 klasse is het Eibergen dat ruim de lijst aanvoert mag zag concurrent OKIA toch dichterbij komen. Bisons staan derde. In de B klasse had Olden Eibergen een “Off Day”, waren ze de laatste toernooien ongenaakbaar nu haalden ze slechts 1 punt. Eibergen haalde 13 punten en staan inmiddels tweede.

Volgende week is er een groot internationaal toernooi in het Zwitserse Sins. Hier doe n veel ploegen uit de regio aan mee. Eind juni krijgt het NK een vervolg in het Twentse Tilligte.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven