FC Eibergen begint met 45+ voetbal

EIBERGEN – FC Eibergen start komend seizoen met een voetbalteam voor 45-plussers. De ploeg speelt zijn wedstrijden op vrijdagavond en traint op donderdagavond. Inmiddels hebben zich elf spelers aangemeld. Er wordt komend seizoen in de najaars- en voorjaarscompetitie van de KNVB. gespeeld. Het betreft vier vrijdagen in het najaar en vier in het voorjaar, waarbij in toernooivorm drie wedstrijden van elk twintig minuten worden afgewerkt.

Eens per drie weken worden deze duels  op een half veld volgens de officiële spelregels gespeeld. Dit biedt de ‘spiertjes of leeftijd’ voldoende ruimte voor hersteltrainingen en voor opbouw van de vervolgtrainingen, om vervolgens in de derde week weer te kunnen pieken. Het team traint op donderdagavond, waarbij Hans van Loosen als trainer en speler fungeert. Op donderdag 30 augustus is de eerste training.  Pieter Brouwer heeft de taak van leider (en keeper) van dit ‘jongste en oudste’ veldteam op zich genomen.

De club is nog op zoek naar meer enthousiastelingen voor deze nieuwe spelvorm. De maandelijkse contributie bedraagt (inclusief kledinggeld) € 11,25. Voor informatie en/of aanmeldingen kan gemaild worden naar Jan Wanders: [email protected]. Hij fungeert als contactpersoon vanuit de commissie Voetbalzaken van FC Eibergen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven