FC Eibergen in gesprek met boze ouders

EIBERGEN – FC Eibergen accepteert niet dat ouders van jeugdleden verbaal of op een andere manier qua gedrag over de schreef gaan. Afgelopen weekeinde legden twee jeugdcoördinatoren van de club hun functies neer, omdat zij door ouders tijdens een jeugdtoernooi in het openbaar onheus werden bejegend en zij tevens diverse boze, zeer persoonlijke mails en sms-jes van hen ontvingen. De ouders waren het niet eens met de indeling voor volgend seizoen van de diverse jeugdelftallen. Zij vonden dat FC Eibergen hun kind te laag had ingedeeld en lieten dat ongenoegen op niet mis te verstane wijze blijken.

Volstrekt onacceptabel, vond het bestuur van de Eibergse vereniging, dat hier gisteravond over vergaderde. “Bij FC Eibergen verwachten wij van iedereen dat men op een normale manier met elkaar omgaat”, laat voorzitter Johan Schot weten. “Als mensen het ergens niet mee eens zijn, dan kunnen ze altijd naar ons toekomen en zijn we bereid om op een normale manier met hen in gesprek te gaan. Daarbij vinden wij dat iedereen zich aan de algemeen geldende normen en waarden dient te houden. Wij hebben 473 jeugdleden, van wie verreweg het grootste deel van de ouders of begeleiders zich altijd keurig gedraagt. Het kan dus niet zo zijn, dat een kleine minderheid het plezier van anderen in hun hobby vergalt en dit bovendien ook nog eens ten koste van de club gaat.”

Het gaat in totaal om een vijftal personen, van wie inmiddels één de vereniging heeft verlaten. Omdat FC Eibergen nog niet meteen tot verstrekkende maatregelen wil overgaan, zijn deze mensen voor een gesprek uitgenodigd. Hierin krijgen zij de kans om tekst en uitleg te geven over hun gedrag. Schot: “Als dan blijkt dat men zich niet aan de fatsoensnormen wenst te houden, dan scheiden onze wegen. Wij accepteren niet dat onze grenzen worden overschreden.”

Tevens is al duidelijk dat er niet aan de indelingen van de jeugdteams wordt getornd. “In augustus starten wij met het nieuwe voetbalseizoen, waarin plezier en respect onveranderd onze basis is.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven