HCR Prinsen 2 kampioen van Nederland

Door Redactie op 25-06-2012

HAARLO – Na een lang seizoen driebanden heeft het team van HCR Prinsen 2  beslag gelegd op het kampioenschap van Nederland. Het team, bestaande uit de spelers Marcus Wirggs, Frans Tusveld, Peter Volleberg, Dinand Prinsen en Bennie Deegens, werd afgelopen seizoen kampioen in de derde divisie van de landelijke compettie. Hierdoor plaatste het zich als nummer 8 voor de kwartfinales. Om verzekert te zijn van de Simonis Landsfinale in Nieuwegein moest eerst de strijd worden aangegaan tegen de nummer 1 van de geplaatste teams, van der Luyt uit Oestgeest.

In deze onderlinge strijd, met eerst een uitwedstrijd wist men zich verrassend te plaatsen voor de halve finale, door met 4-4 gelijk te spelen en de thuiswedstrijd met 5-3 te winnen. Afgelopen zaterdag moest het team naar Nieuwegein en speelde in de halve finale tegen ’t Ivoor uit Boxtel. Het werd een geweldige 7-1 overwinning voor het team uit Haarlo. Onder veel publieke belangstelling trad men in de finale aan tegen het team de Zwaan uit Bakel, dat verrassend had gewonnen van het Hengelose team de Haven. Met geweldig spel werd ook dit team verslagen met 6-2, waardoor HCR Prinsen laat in de avond de hoogste trede van het podium mocht betreden. Een geweldige afsluiting van een zeer succesvol verlopen seizoen in Haarlo.

Zowel het eerste als het tweede team werden kampioen in hun divisies en promoveren nu respectievelijk naar de eerste en tweede divisie. Haarlo, dat de afgelopen jaren grossierde in titels bij Carambole, probeert zich de komende jaren te manifesteren in het driebanden. Zo bestaat het eerste team, dat volgend seizoen uit komt in de eerste divisie uit de spelers, Dave van Geel, Raymund Swertz, Marcus Galla, Michel van Silfhout en Carsten Lässig. Een fantastische bezetting waar men goed mee voor de dag kan komen. Voor teammanager Bennie Deegens van het succesteam Etikon was het afgelopen seizoen wel een heel succesvol seizoen.

Na het behalen van de Europese titel voor teams en het Nederlands Kampioenschap in de topteamcompetitie kwam er afgelopen zaterdag het kampioenschap in de derde divisie erbij. Of dit nog niet genoeg was, behaalde hij het  afgelopen seizoen 2 districtstitels in de dagcompetitie en behaalde afgelopen week in Hoogeveen ook nog het zilver om het Kampioen van Nederland in het bandstoten.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->