HCR Prinsen 2 kampioen van Nederland

HAARLO – Na een lang seizoen driebanden heeft het team van HCR Prinsen 2  beslag gelegd op het kampioenschap van Nederland. Het team, bestaande uit de spelers Marcus Wirggs, Frans Tusveld, Peter Volleberg, Dinand Prinsen en Bennie Deegens, werd afgelopen seizoen kampioen in de derde divisie van de landelijke compettie. Hierdoor plaatste het zich als nummer 8 voor de kwartfinales. Om verzekert te zijn van de Simonis Landsfinale in Nieuwegein moest eerst de strijd worden aangegaan tegen de nummer 1 van de geplaatste teams, van der Luyt uit Oestgeest.

In deze onderlinge strijd, met eerst een uitwedstrijd wist men zich verrassend te plaatsen voor de halve finale, door met 4-4 gelijk te spelen en de thuiswedstrijd met 5-3 te winnen. Afgelopen zaterdag moest het team naar Nieuwegein en speelde in de halve finale tegen ’t Ivoor uit Boxtel. Het werd een geweldige 7-1 overwinning voor het team uit Haarlo. Onder veel publieke belangstelling trad men in de finale aan tegen het team de Zwaan uit Bakel, dat verrassend had gewonnen van het Hengelose team de Haven. Met geweldig spel werd ook dit team verslagen met 6-2, waardoor HCR Prinsen laat in de avond de hoogste trede van het podium mocht betreden. Een geweldige afsluiting van een zeer succesvol verlopen seizoen in Haarlo.

Zowel het eerste als het tweede team werden kampioen in hun divisies en promoveren nu respectievelijk naar de eerste en tweede divisie. Haarlo, dat de afgelopen jaren grossierde in titels bij Carambole, probeert zich de komende jaren te manifesteren in het driebanden. Zo bestaat het eerste team, dat volgend seizoen uit komt in de eerste divisie uit de spelers, Dave van Geel, Raymund Swertz, Marcus Galla, Michel van Silfhout en Carsten Lässig. Een fantastische bezetting waar men goed mee voor de dag kan komen. Voor teammanager Bennie Deegens van het succesteam Etikon was het afgelopen seizoen wel een heel succesvol seizoen.

Na het behalen van de Europese titel voor teams en het Nederlands Kampioenschap in de topteamcompetitie kwam er afgelopen zaterdag het kampioenschap in de derde divisie erbij. Of dit nog niet genoeg was, behaalde hij het  afgelopen seizoen 2 districtstitels in de dagcompetitie en behaalde afgelopen week in Hoogeveen ook nog het zilver om het Kampioen van Nederland in het bandstoten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven