Heren Vios Bison Nederlands Kampioen

BELTRUM – Verslag Teun Huirne: Ondanks dat het team in de oostelijke competitie wisselende resultaten liet zien, werd het gevoel met name de laatste twee weken steeds beter. Een plaats in de poule bij de eerste vier was de doelstelling voor het NK, dan hadden we het prima gedaan. Er hadden zich elf teams opgegeven dus alles in één poule. Er werd gestart tegen TTV Vorden, deze wedstrijd werd, na felle tegenstand van ons, verloren. Van TTV Valleitrekkers, TTV Gelderswoude, TTV Veense Boys B. en TTV Oele werd vrij snel gewonnen.

Toen kwam het dipje, waarin we weliswaar wonnen van TTV Streefkerk, TTV Heure en  TTV Koapman, maar dit kostte veel kracht en moeite. Tussentijds hadden we ook kansloos verloren van  TTV Veense Boys A. Toen kwam onze rustbeurt en konden we ons weer helemaal opladen voor de laatste wedstrijd in de poule tegen TTV Eibergen. Deze werd door ons gewonnen. Dit resulteerde in een derde plaats in de poule, meer dan waar we op gehoopt hadden en we waren helemaal terug van ons dipje. In de halve finale moesten we tegen de Veense Boys A. De andere halve finale was Vorden tegen Valleitrekkers. Veense Boys A. een sterk aanvallende ploeg, nam het initiatief in de eerste trek.

We probeerden ze zoveel mogelijk af te stoppen. De eerste trekbeurt werd verloren, maar het kosstte Veense Boys veel moeite om deze te winnen. De tweede  trek konden we ze gelijk vastzetten en zelfs een meter halen. Veense Boys nam het weer over, maar maakten hierbij veel overtredingen en werden afgefloten. De stand was 1-1. Bij de derde en beslissende trek namen wij het initiatief.

Door de spanning hoog te houden op het touw konden de Veense Boys niet aanvallen en wisten wij de wedstrijd  te winnen. Vorden won niet zonder slag of stoot van Valleitrekkers in de ander halve finale.

Finale Vorden – Vios-Bison: We voelden ons steeds beter. Zowel de eerste als de tweede trek konden we TTV Vorden de wil opleggen. TTV Vorden moest zich gewonnen geven. Vios-Bison Nederlands Kampioen in de 680kg klasse. Vorden werd tweede, Veense Boys derde en Valleitrekkers vierde.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven