Heren Vios Bison Nederlands Kampioen

Door Redactie op 04-06-2012

BELTRUM – Verslag Teun Huirne: Ondanks dat het team in de oostelijke competitie wisselende resultaten liet zien, werd het gevoel met name de laatste twee weken steeds beter. Een plaats in de poule bij de eerste vier was de doelstelling voor het NK, dan hadden we het prima gedaan. Er hadden zich elf teams opgegeven dus alles in één poule. Er werd gestart tegen TTV Vorden, deze wedstrijd werd, na felle tegenstand van ons, verloren. Van TTV Valleitrekkers, TTV Gelderswoude, TTV Veense Boys B. en TTV Oele werd vrij snel gewonnen.

Toen kwam het dipje, waarin we weliswaar wonnen van TTV Streefkerk, TTV Heure en  TTV Koapman, maar dit kostte veel kracht en moeite. Tussentijds hadden we ook kansloos verloren van  TTV Veense Boys A. Toen kwam onze rustbeurt en konden we ons weer helemaal opladen voor de laatste wedstrijd in de poule tegen TTV Eibergen. Deze werd door ons gewonnen. Dit resulteerde in een derde plaats in de poule, meer dan waar we op gehoopt hadden en we waren helemaal terug van ons dipje. In de halve finale moesten we tegen de Veense Boys A. De andere halve finale was Vorden tegen Valleitrekkers. Veense Boys A. een sterk aanvallende ploeg, nam het initiatief in de eerste trek.

We probeerden ze zoveel mogelijk af te stoppen. De eerste trekbeurt werd verloren, maar het kosstte Veense Boys veel moeite om deze te winnen. De tweede  trek konden we ze gelijk vastzetten en zelfs een meter halen. Veense Boys nam het weer over, maar maakten hierbij veel overtredingen en werden afgefloten. De stand was 1-1. Bij de derde en beslissende trek namen wij het initiatief.

Door de spanning hoog te houden op het touw konden de Veense Boys niet aanvallen en wisten wij de wedstrijd  te winnen. Vorden won niet zonder slag of stoot van Valleitrekkers in de ander halve finale.

Finale Vorden – Vios-Bison: We voelden ons steeds beter. Zowel de eerste als de tweede trek konden we TTV Vorden de wil opleggen. TTV Vorden moest zich gewonnen geven. Vios-Bison Nederlands Kampioen in de 680kg klasse. Vorden werd tweede, Veense Boys derde en Valleitrekkers vierde.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->