Holland Mineraal mist titel in Kapelle

HAARLO – Het is het Lochemse Holland Mineraal niet gelukt om de Nationale driebanden titel te veroveren. In Kapelle speelde het team van Ronny Hazewinkel tegen het Apeldoornse A1 Biljarts twee maal gelijk, 4-4, maar omdat de tegenstander 23 caramboles meer scoorde ging de titel aan de neus van de spelers voorbij.

Holland Mineraal was in de finale gekomen door afgelopen zaterdag tegen TOVV.NL/MCR de eerste wedstrijd met 5-3 te winnen en de tweede met 4-4 gelijk te spelen, met een sterk spelende Anno de Kleine die met name in de tweede wedstrijd tegen Dave Christiani tot twee keer toe uit een verloren positie terug vocht en de punten alsnog binnen haalde. Vandaag was de Helmonder minder gelukkig en moest twee keer zijn meerdere erkennen in een sterk spelende Raimond Burgman.

De eerste verloor hij in 36 beurten met 31-50 en de tweede in 24 beurten met 34-50. De beste man in de finale was Murat Nacir Coklu die Michael Nilsson beide keren de baas was. De eerste partij ging in 21 beurten naar de Turkse kopman met 50-24 en in de tweede partij had hij twee beurten meer nodig en kwam zijn tegenstander niet verder dan 42 caramboles. Stefan Galla en Jelle Pijl wisten beiden één partij te winnen, maar moesten de andere partij gewonnen geven.

Galla was in de eerste partij in 29 beurten tegen Dion Nelin de sterkere, 50-44, maar in de tweede partij begon de vermoeidheid bij de Duitser op te spelen en verloor hij met 30-50 in 24 beurten. De Hengeloër Jelle Pijl verloor zijn eerste partij tegen Martin van der Spoel in 33 beurten met 27-50, maar revancheerde zich in de tweede partij door zijn tegenstander in 29 beurten met 50-35 naar huis te sturen. “Het is ontzettend jammer dat we de titel op caramboles niet gehaald hebben, maar A1 Biljarts had in Raimond Burgman de man in huis die perfect en degelijk speelde en de ballen die hij moest maken ook werkelijk maakte, waardoor wij, ondanks de winst van Coklu op dat moment op Nilsson, niet in staat waren iets terug te doen”, aldus de captain.

Hij vindt overigens dit systeem maar niets. “De vorm van de dag is bepalend en twee wedstrijden op één dag van dit niveau vergt heel veel van de spelers. Wil men vast houden aan het play-off systeem dan zal men naar een andere vorm moeten omkijken”. Hazewinkel kijkt overigens met plezier terug op het afgelopen seizoen.

“Dit is pas het tweede seizoen dat wij op het hoogste niveau acteren en dan zowel in de finale van de beker als in de finale om het kampioenschap spelen, dat is in één woord fantastisch. Hulde aan mijn spelers en een ieder die op zijn of haar wijze hiertoe  een steentje hebben bijgedragen”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven