Holland Mineraal naar de finale NK

Door Redactie op 03-06-2012

HAARLO – Holland Mineraal heeft zich door een 5-3 overwinning en een 4-4 remise tegen TOVV.NL/MCR geplaatst voor de finale van het Nederlands kampioenschap driebanden in het Zeeuwse Kapelle. Tegenstander zondag is A1 Biljarts uit Apeldoorn, de ploeg die vrijdag Frans Bevers met 6-2 en 5-3 de baas was. In de eerste ontmoeting won Stefan Galla in 18 beurten van Frans van Kuijk met de alles zeggende cijfers van 50-31. Op de andere tafel moest de Hengeloër Jelle Pijl na 30 beurten de eer laten aan de Fransman Richard Bitalis.

Pijl kwam niet verder dan 33 caramboles. Murat Naci Coklu leek in zijn partij tegen Eddy Merckx regelrecht op de overwinning af te stevenen. De Turkse kopman van het team van Ronny Haezwinkel stond na 28 beurten op en 49-40 voorsprong. De Belg gaf zich echter niet gewonnen, maakte een serie van vijf caramboles en toen Coklu er slechts één maakte, produceerde de kopman van de Vlaardingse formatie opnieuw vijf caramboles en bereikte als eerste de eindstreep. Coklu maakte in de nabeurt de broodnodige carambole en sleepte alsnog een remise uit het voer. Op de andere tafel had Anno de Kleine geen kind aan Dave Christiani.

De Helmonder stond na 18 beurten al op een 34-13 voorsprong en na 26 beurten was deze ongelijke strijd beslist. Christiani bleef op 26 caramboles steken. In de tweede wedstrijd won Stefan Galla opnieuw van Frans van Kuijk, De Duitser ging na 38 beurten als eerste uit en Van Kuijk stond toen op 41 caramboles. In de nabeurt maakte hij het bijna onmogelijke waar, maar bleef ondanks een time out op acht caramboles steken. Jelle Pijl bood Richard Bitalis wel meer weerstand en had zelfs halverwege een 25-18 voorsprong. Uiteindelijk trok de Fransman na 33 beurten toch aan het langste eind. De Hengeloër kwam vijf caramboles te kort voor de remise.

Eddy Merckx was tegen Muara Naci Coklu nu wel de sterkere, maar had daar wel twee time outs voor nodig en een serie van zes caramboles in de voorlaatste, 27ste beurt. In de 28ste beurt maakte hij de partij met één carambole uit en Coklu kwam in de nabeurt niet verder dan twee caramboles en bleef op 46 caramboles steken. De beslissing moest komen uit de wedstrijd tussen Anno de Kleine en Dave Christiani. De Limburger speelde nu veel beter en stond na 11 beurten op een 24-8 voorsprong. De Kleine vocht zich echter met een serie van tien caramboles terug in de wedstrijd, maar Christiani sloeg met een serie van zeven caramboles opnieuw een gat van twaalf caramboles.

In de 20ste beurt antwoordde de Brabander met een serie van 9 caramboles en was de stand nog slechts 35-36 in zijn nadeel. Christiani was duidelijk aangeslagen en met een slotserie van vier caramboles in de 33ste onderstreepte Anno de Kleine zijn uitstekende vorm op deze zaterdag. Christiani kwam drie caramboles te kort voor een remise.

“Wij hebben als team duidelijk aangetoond met de besten mee te kunnen en hebben tevens revanche genomen voor de nederlaag tegen TOVV in de finale van de beker. Tegen A1 Biljarts zijn we beslist niet kansloos. Uit hebben we remise gespeeld, maar thuis waren met 6-2 duidelijk de betere, maar de vorm van de dag zal belangrijk zijn in deze tweeluik”, aldus een gelukkige captain Ronny Hazewinkel vanuit Kapelle.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->