Inwoners stellen tuin open voor publiek

BORCULO – Op zaterdag 16 en zondag 17 juni en het weekend van 23 en 24 juni organiseert Groei & Bloei afdeling Berkelland en Haaksbergen het Open Tuinen weekend. Meer dan vijfentwintig trotse tuinbezitters stellen met plezier hun tuin open voor publiek. ”Een unieke kans om te kijken, te genieten en ideeën op te doen in tuinen van echte liefhebbers”, zegt Jan Schravesande, voorzitter van Groei & Bloei.

Ontdek mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties, wandel door origineel ontworpen tuinen en bekijk allerlei materialen en toepassingen. Marina Pruysers: ”Een mooie gelegenheid om andere tuinbezitters te ontmoeten en elkaars tips en trucs te leren. Kom gezellig langs, laat je inspireren.” Dit jaar is besloten om het Open Tuinen Weekend in twee weekenden te plannen. Om alle tuinen open te stellen in een weekend is wellicht een beetje jammer. Hierdoor worden zowel de tuineigenaren een beetje concurrent van elkaar, als ook de plaatsen in onze vereniging. Het is nu eenmaal een groot gebied, dat je niet zo makkelijk van oost naar west en van noord naar zuid aflegt in een weekend.

Op deze manier kunnen de bezoekers een route plannen voor het ene weekend en een andere route in het weekend daarop.  Op 16 en 17 juni zijn de tuinen in en rondom Haaksbergen en Sint Isidorushoeve te bewonderen. Het weekend erna, op 23 en 24 juni, zijn de tuinen in en rondom Eibergen, Rekken, Neede, Diepenheim en Borculo te bewonderen. Kijk voor de exacte locaties op www.berkelland.groei.nl.

Meer informatie over het Groei & Bloei Open Tuinen Weekend kunt u verkrijgen via het secretariaat van de afdeling 0545-276653.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven