Plusmarkt ook op zondag weer geopend

EIBERGEN – In de Winkeltijdenwet is vastgelegd dat per 15.000 inwoners van een gemeente er één supermarkt op zondag de deuren mag openen. Berkelland telt ruim 45000 inwoners en daarom mogen er drie supermarkten iedere zondag open. De C1000 (Eibergen), Plus Kogelman (Ruurlo) en de Emté (Neede) kregen na een verloting – eind 2011 – een vergunning voor twee jaar. Maar sinds zondag 3 juni is er een vierde supermarkt op zondag open gegaan. Hoe heeft de ondernemer dit voor elkaar gekregen?

Marc Koenders heeft voor het openen van zijn supermarkt aan de Simmelinkstraat via de normale aanvraag voor koopzondagen (in het centrum) een vrijstelling/vergunning gekregen om acht zondagen de deuren te openen. Volgens de site van de gemeente Berkelland mag de winkel de volgende datums open: 3, 10, 17 en 24 juni, 1, 8, 15 juli en 23 december (zondag voor de kerstdagen). De Plus is van 13.00 tot 17.00 uur geopend.

Op tweede Pinksterdag kreeg de Eibergse super ook een vrijstelling. Burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland kunnen twaalf zon- en feestdagen per jaar aanwijzen waarop de winkels geopend mogen zijn. In Eibergen kunnen inwoners de aankomende zeven zondagen kiezen: naar de C1000 of naar de Plus!

Eerdere bericht: Welke supermarkten gaan zondag open?

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven