Tango en Salsa bij het kasteeltuinconcert

RUURLO – Voor het eerst sinds jaren kan het publiek bij het kasteeltuinfestival Achterhoek weer van tango muziek genieten. De groep Tombaz brengt Turkse en andere tango’s in de Orangerie. Zangeres Meral Ari-Tuga van half Nederlandse en half Turkse afkomst zingt nummers in het Turks, Nederlands, Pools, Japans en nog een aantal andere talen. Zij brengt een variété achtig programma dat in de Orangerie heel mooi tot zijn recht komt.

Voorafgaand aan dit optreden is er een workshop tango dansen. Deze workshop wordt gegeven door Mirjam Diedrich van tango dansschool Tango con Mimi. Zij leert u samen met haar danspartner Marco een aantal passen van deze hartstochtelijke dans die in heel Nederland enthousiast beoefend wordt. Zij geven ook een aantal dansdemonstraties. Na de workshop kan men het geleerde in praktijk brengen op de live muziek van Tombaz.

Ook de liefhebbers van Latin muziek worden op hun wenken bediend. Op het romantische podium in het bos treedt namelijk Salsaband Axioma op. Bij de Salsa liefhebbers van Nederland is deze groep heel bekend. Het is een allround Latin band, die behalve Salsa ook merengue, bolero, rumba, cha-cha-cha en son/montuno speelt uit diverse Zuid-Amerikaanse windstreken. Axioma staat bekend om hun standvastige en vlotte manier van spelen waarop diverse dans- en salsastijlen met gemak gedanst kunnen worden.

Voorafgaand en tegelijkertijd wordt een Salsa workshop gegeven door Gabriella Halvax. Een zeer veelzijdige danseres, die u de eerste stappen van de Salsa kan bijbrengen. Voor meer informatie over deze groepen en workshops en over de andere programmaonderdelen van het KasteelTuinFestival Achterhoek kunt u meer lezen op www.kasteeltuinfestival-Achterhoek.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven