Toppers van Odival op NK in Rotterdam

Door Redactie op 18-06-2012

EIBERGEN – Afgelopen weekeinde was er in het Ahoy te Rotterdam Fantastic Gymnastics NK finale 2012 van het trampolinespringen. Een waar spektakel met NK finalisten van alle gymnastische disciplines uit heel Nederland. Ook trampolinespringen stond op het programma en Odival was daar met vier trampolinespringsters vertegenwoordigd, namelijk: Lisanne van Krimpen, Rachel Wegdam, Nicole Krooshof en Lianne Wolters.

Deze ’toppers’ van Odival hebben dit seizoen de drie plaatsingswedstrijden met succes afgerond en zich geplaatst voor deze Nederlands KampioenschappenTrampolinespringen. Een waar spektakel in Rotterdam. Voor de trampolinemeiden een hele ervaring omdat er op de tribunes een grote menigte zat die natuurlijk voor spektakel kwamen.

In de wedstrijd moesten de trampolinespringsters voluit gaan om zich te plaatsen voor de eindfinale. In het voortraject plaats je je door bij de beste 8 springsters te komen, die dan de eindfinale springen. Rachel Wegdam en Lisanne van Krimpen moesten het spits afbijten en begonnen in de klasse E jeugd gemengd. Als eerste wordt er een verplichte oefening gesprongen waar de springster moet voldoen aan diverse sprongen waar dan niet vanaf mag worden geweken.

In de tweede serie mag de springster een keuze oefening springen waar zij zelf kiest welke sprongen ze uitvoert. Rachel Wegdam begon haar sprongenreeks goed en behaalde 22.900 punten voor haar verplichte en 23.800punten voor haar keuze oefening en ging daarmee als 7e de finale in. Lisanne van Krimpen begon haar verplichte sprongenreeks met een balansverstoring en wist haar niveau niet te halen. In de keuze reeks wist Lisanne zich te herpakken en sprong daar een totaal van 22.600 punten. Deze twee resultaten brachten haar echter niet in de eindfinale.

In het wedstrijdblok daarna moesten Lianne Wolters en Nicole Krooshof springen. Lianne Wolters heeft haar sprongenreeks goed afgewerkt en wist een finaleplaats te bemachtigen met sprongtotalen van 20.500 punten voor de verplichte oefening en 22.800 voor haar keuze oefening. Daarmee ging Lianne als 5e de eindfinale in. Nicole Krooshof presenteerde zich heel erg goed met sprongtotalen van 19.200 punten voor de verplichte oefening en 21.900 punten voor de keuzeoefening.

Hiermee miste Nicole op een haar na de eindfinale. Nicole behaalde namelijk een 9e plaats en plaatste zich daarmee net niet voor de eindstrijd.

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->