Toppers van Odival op NK in Rotterdam

EIBERGEN – Afgelopen weekeinde was er in het Ahoy te Rotterdam Fantastic Gymnastics NK finale 2012 van het trampolinespringen. Een waar spektakel met NK finalisten van alle gymnastische disciplines uit heel Nederland. Ook trampolinespringen stond op het programma en Odival was daar met vier trampolinespringsters vertegenwoordigd, namelijk: Lisanne van Krimpen, Rachel Wegdam, Nicole Krooshof en Lianne Wolters.

Deze ’toppers’ van Odival hebben dit seizoen de drie plaatsingswedstrijden met succes afgerond en zich geplaatst voor deze Nederlands KampioenschappenTrampolinespringen. Een waar spektakel in Rotterdam. Voor de trampolinemeiden een hele ervaring omdat er op de tribunes een grote menigte zat die natuurlijk voor spektakel kwamen.

In de wedstrijd moesten de trampolinespringsters voluit gaan om zich te plaatsen voor de eindfinale. In het voortraject plaats je je door bij de beste 8 springsters te komen, die dan de eindfinale springen. Rachel Wegdam en Lisanne van Krimpen moesten het spits afbijten en begonnen in de klasse E jeugd gemengd. Als eerste wordt er een verplichte oefening gesprongen waar de springster moet voldoen aan diverse sprongen waar dan niet vanaf mag worden geweken.

In de tweede serie mag de springster een keuze oefening springen waar zij zelf kiest welke sprongen ze uitvoert. Rachel Wegdam begon haar sprongenreeks goed en behaalde 22.900 punten voor haar verplichte en 23.800punten voor haar keuze oefening en ging daarmee als 7e de finale in. Lisanne van Krimpen begon haar verplichte sprongenreeks met een balansverstoring en wist haar niveau niet te halen. In de keuze reeks wist Lisanne zich te herpakken en sprong daar een totaal van 22.600 punten. Deze twee resultaten brachten haar echter niet in de eindfinale.

In het wedstrijdblok daarna moesten Lianne Wolters en Nicole Krooshof springen. Lianne Wolters heeft haar sprongenreeks goed afgewerkt en wist een finaleplaats te bemachtigen met sprongtotalen van 20.500 punten voor de verplichte oefening en 22.800 voor haar keuze oefening. Daarmee ging Lianne als 5e de eindfinale in. Nicole Krooshof presenteerde zich heel erg goed met sprongtotalen van 19.200 punten voor de verplichte oefening en 21.900 punten voor de keuzeoefening.

Hiermee miste Nicole op een haar na de eindfinale. Nicole behaalde namelijk een 9e plaats en plaatste zich daarmee net niet voor de eindstrijd.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven