Touwtrekken: Heure sterk in Tilligte

BORCULO – De touwtrekkers van het Borculose Heure hebben op de Nederlandse Kampioenschappen in Tilligte voor de vierde keer op rij de titel in de 720 kg.klasse binnengehaald. Na de voorrondes al ongeslagen te hebben afgesloten wisten zij in de halve finale te winnen van de uiteindelijke nummer drie TTV Eibergen. De finale werd gewonnen van de organiserende vereniging TTV Koapman. Grote concurrent TTV Vorden kwam niet verder dan een teleurstellende vijfde plaats achter het Holtense OKIA.

De mannen van TTV Heure waren uiterst tevreden met deze tweede gouden plak. Voor het eerst was er ook een Nederlands Kampioenschap in de Mix klasse tot 600 kg. Een team bestaat dan uit vier heren en vier dames.  Hier wist TTV Eibergen ongeslagen de titel binnen te halen. Het Brabantse Jagersrust werd in de finale verslagen.

TTV Oele, afkomstig uit het Overijsselse Hengelo, werd derde. Mede door de slechte weersomstandigheden duurde het ochtendprogramma erg lang waardoor er pas na tweeën kon worden gestart met het programma van de Dames 6-tallen 420 kg. en de Heren 640 kg. Bij de dames ging de titel wederom naar het team van TTV Vechtlust uit Muiden. TTV Eibergen wist hier een hele goede tweede plaats te halen vlak voor Jagersrust en Oele. In de 640 kg.klasse was de strijd ongemeen spannend. Volgens de regels gaan de eerste vier teams na de voorrondes over naar de halve finale, toen deze waren afgelopen bleek dat er maar liefst drie teams op de vierde plaats waren geëindigd.

Het team van TTV Vorden was al omgekleed om naar huis te gaan toen bleek dat zij door gingen naar de halve finale op basis van hun gewicht. Zij waren nl. de lichtste ploeg. Snel weer in wedstrijdtenue om de halve finale te trekken tegen TTV Veensboys! Dit werd echter verloren waardoor de strijd om de derde plaats ging tegen Vios Bison uit Beltrum. Deze ploeg wist vrij eenvoudig van Vorden te winnen. De finale ging uiteindelijk tussen TTV Eibergen en TTV Veenseboys uit Veenendaal. Na een spannende strijd mocht TTV Eibergen zich rond zes uur ook in deze klasse Nederlands Kampioen noemen en restte TTV Veenseboys het zilver.

Op 7 Juli komen de meeste teams elkaar weer tegen bij de selectiewedstrijden die in Eibergen worden gehouden. Hier word uitgemaakt wie ons land in de diverse gewichtsklassen zal vertegenwoordigen op de Wereld Kampioenschappen die in september worden gehouden in Zwitserland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven