TTV Heure is Nederlands Kampioen 2012

BORCULO – TTV Heure is op het Nederlands Kampioenschap Touwtrekken in Woudenberg winnaar geworden in de Heren 540 kg.klasse voor 6-tallen. In een poule van acht tegenstanders wisten de touwtrekkers van TTV Heure de voorrondes zonder puntverlies af te sluiten. In de halve finale werd er gewonnen van TTV Veenseboys. Het bleek al gauw dat deze ploeg in de voorronde niet alles had gegeven en het werd dan ook een fikse partij. Toch wisten de sterke mannen van TTV Heure de winst naar zich toe te trekken en naar de finale te gaan.

Hier was TTV Jagersrust uit het Brabantse Schijf de tegenstander. Na weer een zware wedstrijd wisten de Borculose mannen het kampioenschap in deze klasse binnen te halen. De Heren 680 kg.klasse was een ander verhaal. Met maar liefst 10 tegenstanders bleek uiteindelijk dat met name de uiteindelijke winnaar TTV Vios Bison uit Beltrum een maatje te groot was. Ondanks dat men stevig in de aanval ging kwam men niet verder dan een zesde plek, net achter concurrent TTV Eibergen.

Trainingsmaatje TTV Vorden wist het zilver voor zich op te eisen voor TTV Veenseboys. De Heren 600 kg.klasse werd gewonnen door TTV Eibergen waardoor alle gewichtsklassen werden gewonnen door teams uit Gewest Oost van de Nederlandse Touwtrekbond. In de Jeugdklasse 560 kg. die ook deze dag werd gehouden, deden de jonge spelers van TTV Spoortrekkers voor het eerst mee. Zij werden verrassend tweede achter TTV Streefkerk. Het tweede team van Streefkerk wist beslag te leggen op de derde plaats. T

TV Eibergen haalde met hun team een vijfde plek achter TTV Oel uit het Overijsselse Hengelo. Zondag 24 Juni is TTV Koapman in Tilligte de gastheer van de tweede ronde om het Nederlands Kampioenschap dan in de Heren 720 en 640 kg.klasse, de Dames 420 kg.klasse 6-tallen en de Mix 600 kg. De wedstrijden beginnen om 10.30 uur, de toegang is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven