Unieke parkeerplaats in de Berg geopend

tn_dsc03912NEEDE – In het midden van de Rutgerinkdijk, Ten Raestraat, Bergstraat en de Plantenstraat (wijk de Berg) is vrijdagmiddag een bijzondere parkeerplaats geopend. Projectleider Jan Lansink van ProWonen: ”Dit is iets unieks, een parkeerplaats midden in een wijk. Hiervoor hebben mensen een deel van hun tuin ingeleverd. Het plan de Berg gaf aan dat er parkeerplekken te weinig waren. We zijn samen met de gemeente de woonwijk ingegaan met de vraag of de bewoners een stuk van de tuin wilden afstaan.”

En met succes, de meesten vonden het een goed plan. ”De bewoners willen al die auto’s niet in de straat. We kregen van de mensen uit de Bergstraat en Rutgerinkdijk vaak te horen dat hun tuinen wel erg groot waren. Vroeger waren tuinen groter, zodat mensen hun eigen groenten konden verbouwen. Nu is daar geen behoefte meer aan en heeft men ruimte nodig om de auto neer te zetten.” Na een paar gesprekken tussen de betrokken partijen werden alle voor- en nadelen behandeld.

“Één van de nadelen was dat de bewoners hun privacy kwijt raakten. Daar hebben we een oplossing voor gevonden. We hebben een mooie schutting geplaatst”, aldus Lansink. Volgens een woordvoerder van de gemeente Berkelland (die eigenaar is van de parkeerplaats) moet de inrichting van de nieuwe parkeerplaats de leefbaarheid in de wijk ook vergroten.

Er is een grote picknick tafel geplaats, een evenwichtsbalk, en een jeu de boulebaan. “De bedoeling is dat de bewoners hier straks ook zelf activiteiten gaan organiseren.” Het mooie is dat de parkeerplaats is bedacht en aangelegd door enkele bewoners uit de wijk. Zo heeft Herbert Tuinte het tuinontwerp gemaakt samen met de medewerkers van BeweegWijs.

Leerlingen van Maxx onderwijs hebben geholpen met het aanleggen van de patio. Gerard Hogenkamp mocht vrijdagmiddag om 17.00 uur de naam van de parkeerplaats onthullen. De Tuinderij is de nieuwe naam. “Een mooie naam omdat veel mensen hier vroeger een moestuintje hadden”, zegt Gerard. Na afloop van de onthulling genoten de bewoners van een barbeque-buffet die bekostigd is door ProWonen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2781]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven