Afscheid: Kinderen genieten van 112-dag!

tn_dsc05309NEEDE – Alle leerlingen van de Kisveldschool hadden vrijdagmorgen – 6 juli – een bijzondere schoolafsluiting, De kinderen werden getrakteerd op een spectaculaire 112-dag. De politie, ambulancedienst en de brandweer rukten uit om de schoolkinderen op het schoolplein te vermaken. De juffen Kirsten Groot Nibbelink en Moniek Teusink werden voor het ‘evenement’ verrast. Ze werden door brandweer Neede opgehaald bij de woning van Kirsten (aan de Hasselt in Eibergen). Dit zorgde voor een groot spektakel!

Maar waarom een 112-dag tijdens het afscheid? “Leerlingen van de school hebben aangegeven dat ze graag een keer kennis wilden maken met de hulpdiensten. We vonden de schoolafsluiting daarom een geschikt moment om de leerlingen te verrassen. In eerste instantie kregen we het niet voor elkaar. Maar door de inzet van Wendy Swierink ging de wens van de kids in vervulling. Wendy heeft vroeger gewerkt bij de ambulancedienst en heeft dus nog veel contacten in die wereld”, zegt ouder Harry Niemeijer.

De hulpdiensten haalden alles uit de ‘kast’. De ‘112-mensen’ gaven tekst en uitleg over het vak. Ook konden de leerlingen vragen stellen. Brandweer Neede verzorgde een spuitspel. ”Wendy heeft voor deze dag een draaiboek gemaakt. Dit concept kan elders toegepast worden. Veilig Verkeer Nederland heeft interesse getoond.”

Nog meer nieuws op de Kisveldschool. Vanaf 1 augustus krijgt de school een nieuwe directrice. Ellen Hemmers – nu ook nog actief op de 3-sprong in Eibergen – wordt de nieuwe voorzitster van de schoolleiding. Ze heeft in totaal negen jaar gewerkt in Eibergen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2886]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven